Primarul si viceprimarul orasului Ramnicu Valcea au fost eliberati, ieri, Curtea de Apel Alba Iulia admitand recursul celor doi fata de prelungirea mandatelor de arestare preventiva decisa de Tribunalul Alba. Judecatorii au hotarat ca Mircia Gutau si
Primarul si viceprimarul orasului Ramnicu Valcea au fost eliberati, ieri, Curtea de Apel Alba Iulia admitand recursul celor doi fata de prelungirea mandatelor de arestare preventiva decisa de Tribunalul Alba. Judecatorii au hotarat ca Mircia Gutau si Nicolae Dicu vor fi judecati in stare de libertate, ei neavand insa voie sa paraseasca tara.
Procesul celor doi edili a fost stramutat de la Tribunalul Valcea, in urma unor solicitari formulate atat de catre Directia Nationala Anticoruptie cat si de Gutau si Dicu. Procurorii DNA au invocat faptul ca judecatorii valceni ar putea fi influentati de cei doi, iar Mircia Gutau si Nicolae Dicu au considerat necesara stramutarea procesului sustinand ca deciziile Curtii de Apel Pitesti, care de fiecare data a admis recursul DNA formulat fata de hotararile Tribunalului Valcea de judecare a lor in libertate, sunt injuste.
Primarul si viceprimaul orasului Ramnicu Valcea au fost retinuti, la inceputul lunii iulie., de catre procurorii anticoruptie. Cei doi sunt acuzati ca au pretins 50.000 de euro de la omul de afaceri Constantin Popescu, pentru a-i aproba acestuia un certificat de urbanism. (G.T.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.