Concertul-spectacol ADIEMUS al compozitorului englez Karl Jenkins a incalzit inimile spectatorilor prezenti in numar mare la Casa Radio aseara la ora 18:00. Proiectul, apartinand genului ""new age"", la confluenta genurilor clasic, etno sau pro

Concertul-spectacol ADIEMUS al compozitorului englez Karl Jenkins a incalzit inimile spectatorilor prezenti in numar mare la Casa Radio aseara la ora 18:00.

Proiectul, apartinand genului ""new age"", la confluenta genurilor clasic, etno sau progresiv, a avut un puternic impact asupra publicului tanar din strainatate, dovada fiind milioanele de CD-uri vandute si preluarea proiectului de catre institutii culturale din intreaga lume. In sala au putut fi auzite ecouri din Africa, Pacificul de Sud, Irlanda sau Romania, cu improvizatii de jazz: ""kayama bie, kayama nia""a€¦ intr-o limba inventata de autor. E o premiera absoluta in Romania, asa cum premiera va fi si proiectul ""Stralucirile apei"", pe care Corul de Copii Radio il va prezenta anul viitor in Bucuresti, in cadrul programului ""Sibiu, capitala culturala europeana 2007"" si in Franta, in doua turnee artistice cu aceeasi destinatie. Si toate acestea, din dragostea pentru frumos. Corul de Copii Radio a fost infiintat in 1945 de Ion Vanica. I-au urmat Elena Vicica, Teodor Cartis si, pana de curand, Eugenia Vacarescu Necula.

EROII. Ioana, Alexandra, Monica, Teodor, Anastasia, Diana... Prenume romanesti, neaose sau straine, dupa dorinta parintilor. Peste 50 de personalitati diferite si totusi atat de asemanatoare prin dragostea lor pentru frumos. Nu-i veti vedea niciodata tristi, timorati. Fac ceea ce le place: canta. Muzica inainte de toate. Vin din toate colturile Bucurestiului, dupa orele de curs, martea si joia, impreuna cu bunicii, parintii (cei care nu sunt inca la varsta traversarii Bucurestiului singuri), carand in spate ghiozdanul greu. Diminetile de sambata tot la Radio si le petrec. Vin la Corul de Copii Radio pentru ca aici sunt liberi sa-si cultive spiritul. Sa evolueze, sa devina mai frumosi si mai bogati sufleteste. Caci aici, pe langa educatia muzicala la nivel profesionist, invata si altruismul, spiritul de echipa: o partitura imprumutata celui care nu a reusit sa ajunga la repetitia de marti, un cuvant de imbarbatare pentru nou-venitii in cor, ajutorul colegial al ""mamelor"" (veteranele). Spiritul de echipa nu cunoaste orgolii, ierarhii.

REUSITA. Copiii din Corul Radio, pe feribot, in vizita pe care au efectuat-o in Sardinia


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.