Expozitia de sculptura "Antoine Bourdelle (1861-1929) vector al modernitatii. Bucuresti-Paris, o prietenie franco-romana" constituie in aceasta luna cadrul de desfasurare al mai multor manifestari pentru public organizate de Sectia Educatie, Comunica
Expozitia de sculptura "Antoine Bourdelle (1861-1929) vector al modernitatii. Bucuresti-Paris, o prietenie franco-romana" constituie in aceasta luna cadrul de desfasurare al mai multor manifestari pentru public organizate de Sectia Educatie, Comunicare si Proiecte Culturale - traseele interactive, programele pentru familii sau programele pentru publicul adult - derulate de Muzeul National de Arta al Romaniei (MNAR). Concret, in acest caz exista patru tipuri de trasee adaptate diferitelor grupe de (6-9 ani, "Sculpturi care ne vorbesc"; 10-13 ani, "Centaurii si lumea lor"; 14-18 ani, "Sculptura pe portativ"; peste 18 ani, "Mitologie si sculptura"). Vizitatorii sunt invitati sa identifice fiecare opera inclusa in foaia de parcurs si sa raspunda cerintelor enuntate, cele mai ingenioase raspunsuri urmand sa fie premiate in februarie 2007.
Intitulate "Muzica in bronz. Zei si muze la muzeu", programele urmaresc sa-i initieze pe cei mici in lumea mitologiei prin intermediul sculpturilor lui Bourdelle si sa le dezvaluie modul cum pot fi reprezentate in mod alegoric arta dansului si a muzicii. Programele sunt structurate in vizite active in expozitie si ateliere de creatie. Copiii (11 si 12 noiembrie, orele 11.00 si 15.00 - copii 8-10 ani; 18 si 19 noiembrie, orele 11.00 - copii 4-6 ani si orele 15.00 - copii 10-12 ani) vor asista la un concert imaginar al instrumentelor antice, iar in atelier vor avea ocazia sa realizeze lucrari turnate in ipsos.
Pentru cei interesati de aprofundarea mesajului propus de conceptul expozitional, "Un ceas pentru arta" (17 noiembrie, orele 16.00) si "Rendez-vous-ul cultural" (ieri) sunt ocazii de a participa la intalniri informale in care se vor discuta sculptura lui Antoine Bourdelle, locul acestuia in modernitate si relatia sa cu spatiul romanesc. (L.D.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.