Sportul romanesc traieste o adevarata drama. Altadata un ambasador de frunte al Romaniei, sportul autohton a avut in 2006 cele mai proaste performante de dupa Revolutie. Cu un an inainte de Olimpiada de la Beijing, romanii nu au cucerit in acest an

Sportul romanesc traieste o adevarata drama. Altadata un ambasador de frunte al Romaniei, sportul autohton a avut in 2006 cele mai proaste performante de dupa Revolutie. Cu un an inainte de Olimpiada de la Beijing, romanii nu au cucerit in acest an decat 6 medalii la Campionatele Mondiale si Europene. Principalul vinovat este ANS-ul, care nici macar in ceasul al 12-lea nu vrea sa explice cauzele care au dus la aceasta situatie. Singura institutie care a remarcat pericolul este COSR, care propune o dezbatere publica pe acest subiect.

Fara teama de a gresi, putem spune ca 2006 a fost un an catastrofal pentru sportul romanesc. Cu doar 6 medalii la Campionatele Mondiale si Europene, sportivii nostri anunta un dezastru total la Olimpiada de la Beijing, din 2008. Ca un facut, Agentia Nationala pentru Sport se face ca ploua, desi cei care conduc acest for sunt principalii vinovati de tot ceea ce se intampla in acest moment in sportul autohton. Ca sa putem vedea exact unde suntem, sa specificam ca, in 2005, s-au obtinut 14 medalii, in 2004 19 medalii, in timp ce in 2003 sportivii nostri au urcat de 17 ori pe podiumurile mondiale si europene. Din pacate, nu se intrevad situatii mai fericite nici in 2007, infrastructura modesta, lipsa sportivilor valorosi si mai ales bugetul penibil care este destinat sportului pentru anul viitor fiind imaginea perfecta a ceea ce urmeaza sa se intample la Jocurile Olimpice din China.

Ocupati doar cu plimbarile prin strainataturi
Fara indoiala, marele vinovat pentru dezastrul din sport este Ministerul Educatiei. Acesta este principalul sabotor al sportului scolar, acolo de unde incepe baza de selectie a viitorilor campioni. Bugetul infim acordat liceelor cu profil sportiv a fost si acela tratat cu bataie dejoc, 80% din bani fiind alocati pentru salarii si doar 20% pentru activitatea sportiva propriu-zisa. Daca ar fi sa ne aducem aminte de declaratiile pompoase ale Palomei Petrescu, secretarul de stat declarand atunci cand a fost aleasa in functie ca va avea grija de liceele cu profil sportiv, parca ne pufneste rasul, aceasta nefacand nimic din ceea ce a promis.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.