Compania TAROM intentioneaza sa devina membru al unei aliante internationale, urmand sa aleaga intre Sky Team si Star Alliance, a declarat, ieri, potrivit Mediafax, directorul general al companiei, Gabriel Dumitrescu. "Vom lua decizia pana la sfarsit
Compania TAROM intentioneaza sa devina membru al unei aliante internationale, urmand sa aleaga intre Sky Team si Star Alliance, a declarat, ieri, potrivit Mediafax, directorul general al companiei, Gabriel Dumitrescu. "Vom lua decizia pana la sfarsitul anului, in functie de beneficiile oferite pentru TAROM", a spus Dumitrescu. El a afirmat ca intrarea intr-o alianta aeriana este "destul de scumpa" si trebuie analizate atat beneficiile, cat si obligatiile care decurg dintr-un altfel de contract.
TAROM a inceput, in urma cu trei ani, negocierile in vederea aderarii la SkyTeam, alianta formata din sase operatori aerieni, printre care se numara Air France, Delta Air Lines si Alitalia. Star Alliance este cel mai mare parteneriat al companiilor de transport aerian, cu 16 membri, printre care United Airlines, Lufthansa, Singapore Airlines, Air Canada si SAS. Includerea intr-o astfel de alianta are ca efect cresterea numarului de destinatii pe care opereaza compania.
Denumite generic "code-sharing agreements", parteneriatele din industria aviatica ofera si avantajul ca fiecare companie membra a aliantei poate vinde clientilor sai locuri in aeronavele operate de partenerii sai, in vederea continuarii calatoriilor pe distantele neacoperite de propriile curse. Toate aceste rezervari au la baza principiul reciprocitatii. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.