Ion Dumitru, acum in varsta de 56 de ani, a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria clubului din Ghencea si poate din istoria echipei nationale. A jucat in tricoul ros-albastru in intervalul 1973-1980, pentru care a bifat in primul esalo
Ion Dumitru, acum in varsta de 56 de ani, a fost unul dintre cei mai mari fotbalisti din istoria clubului din Ghencea si poate din istoria echipei nationale. A jucat in tricoul ros-albastru in intervalul 1973-1980, pentru care a bifat in primul esalon 193 de meciuri si a marcat 47 de goluri. A participat la turneul final al Campionatului Mondial din Mexic 1970 si a fost "jandarmul" lui Pele in celebrul meci Brazilia - Romania (3-2). Acum antreneaza divizionara C, Concordia Chiajna. In timp ce conducea pregatirile echipei sale, Lita Dumitru ne-a acordat un interviu in stilul caracteristic: fara ocolisuri, fara prejudecati, fara ipocrizie.
- Ca fost si actual stelist, cum apreciati evolutia echipei in Liga Campionilor?
- Realitatea e ca echipa din Ghencea e departe de cerintele fotbalului la cel mai inalt nivel, cum este aceasta competitie. Ma refer la mai multe aspecte, care, adunate, dau o formatie cu multe minusuri.
- Lotul?
- In primul rand. Nu se poate face performanta cu jucatori de genul lui Carlos, Saban sau Thereau, care n-are loc nici macar la Divizia B. Trebuia sa fie luati niste fotbalisti puternici, care sa faca diferenta in astfel de meciuri. Ce a luat Meme Stoica e de rasul lumii. Acum am auzit ca a plecat in Brazilia dupa altii In mod normal, ar trebui sa mearga antrenorul, nu orice conducator!
- Ion Voinescu a declarat ca acest Carlos e cel mai slab portar din istoria Stelei.
- Are mare dreptate! Clubul acesta a avut goalkeeperi de legenda.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.