Plenul Senatului a adoptat, ieri, raportul de activitate al Comisiei de ancheta a legalitatii si oportunitatii construirii imobilului Cathedral Plaza, in care se cere Guvernului sa dispuna urgent oprirea constructiei respective si sa urmeze procedur
Plenul Senatului a adoptat, ieri, raportul de activitate al Comisiei de ancheta a legalitatii si oportunitatii construirii imobilului Cathedral Plaza, in care se cere Guvernului sa dispuna urgent oprirea constructiei respective si sa urmeze procedurile de expropriere. Plenul Senatului a adoptat cu 55 de voturi „pentru“, 21 „impotriva“ si 5 abtineri o hotarare privind aprobarea raportului, transmite Mediafax. Documentul Comisiei mai precizeaza ca „Guvernul va dispune de indata“ oprirea lucrarilor de constructii pana la adoptarea legii de utilitate publica, definitivarea procedurii de expropriere si punerea in posesie a expropriatorului. Senatorii mai vor ca Ministerul Public sa cerceteze aspectele legate de realizarea proiectului si a constructiei Cathedral Plaza, pentru a stabili, „daca este cazul“, responsabilitatea penala a celor implicati. „Luand act de impactul negativ al realizarii proiectului si constructiei denumite Cathedral Plaza in relatiile cu Sfantul Scaun, Comisia solicita MAE actiuni urgente de explicare si prezentare a solutiilor adoptate d e Parlamentul Romaniei si Guvern“, se mai arata in raportul aprobat de Senat.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.