Dupa cele doua runde de convorbiri intre Liviu Turcu si Colegiul CNSAS, ramane cum am vorbit! Nu exista probele necesare dovedirii acuzelor lui Turcu. Mircea Dinescu avansase ideea subtila ca fostul ofiter al CIE ar fi oferit Colegiului undita necesa

Dupa cele doua runde de convorbiri intre Liviu Turcu si Colegiul CNSAS, ramane cum am vorbit! Nu exista probele necesare dovedirii acuzelor lui Turcu. Mircea Dinescu avansase ideea subtila ca fostul ofiter al CIE ar fi oferit Colegiului undita necesara prinderii pestilor mari, dar iata ca ieri Constantin Ticu Dumitrescu l-a contrazis. Institutia ar fi avut deja aceasta undita, dar ea este acum inutila, intrucat "balta n-are peste". Cu alte cuvinte, prinde orbul, scoate-i ochii! Scandalul se stinge astfel la fel de brusc pe cum a aparut.

Incet, incet, fara dovezi clare si documente, doar cu metafore gen undite si peste, povestea cu securisti sub acoperire si agenti secreti scrisa de Liviu Turcu a cam intrat la apa. Pana acum, la CNSAS doar s-a stat de vorba pe marginea celor "12 apostoli", inclusiv Vosganian (a carui simpla vina si indirect a fost aceea ca l-a facut celebru pe Turcu), la cafea in diminetile reci de noiembrie. Liviu Turcu a spus ca stia inca de la Revolutie toate aceste lucruri pe care le-a facut publice acum. Cozmin Gusa l-a atacat dur, ieri, pe Turcu, afirmand despre acesta ca este ofiter acoperit al serviciilor, iar in 1990 a fost reabilitat rapid de fostii securisti. Numai ca, in orice caz, sa vorbim asa doar sa ne aflam in treaba nu prea are rost. "Lista lui Liviu Turcu protejeaza Partidul Democrat, caci altfel ar fi aparut pe aceasta lista Silvian Ionescu si Theodor Stolojan. Din cauza activitatii publice a lui Liviu Turcu noi am primit cel mai slab portofoliu european", a mai spus Gusa. (I. C.)

Ticu Dumitrescu: "Ne-a dat undita, dar balta nu are peste"


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.