Asa cum anticipam, dezvaluirile lui Razvan Orasanu, fostul presedinte al AVAS, au creat o veritabila furtuna. E drept ca doar "intr-un pahar cu apa". Cei atacati, desi la o atenta analiza Orasanu si-a dat singur la picioare, nu l-au bagat in seama, p
Asa cum anticipam, dezvaluirile lui Razvan Orasanu, fostul presedinte al AVAS, au creat o veritabila furtuna. E drept ca doar "intr-un pahar cu apa". Cei atacati, desi la o atenta analiza Orasanu si-a dat singur la picioare, nu l-au bagat in seama, punand totul parca pe seama varstei fragede a fostului demnitar. Degeaba a strigat acesta ca in privatizare coruptia este cronica. Totul degeaba. Nici actualul presedinte al AVAS, Teodor Atanasiu, nici premierul nu au reactionat. Singurii care s-au manifestat cat de cat au fost salariatii care au remis agentiei Mediafax o scrisoare de protest in care cereau scuze in piata publica. Ei bine, ignorat de toata lumea, Razvan Orasanu nici scuze nu si-a cerut, dar nici nu a mai continuat seria dezvaluirilor care, sincer, erau incendiare. Ce s-a intamplat intre timp? Circula fel de fel de scenarii. Cel mai putin credibil este cel ca Orasanu a dorit sa se razbune pentru ca a fost demis. Este prea copilaros scenariul, iar Orasanu nu este chiar asa de necopt dupa cum acrediteaza unii aceasta idee. Mai coerenta mi se pare incercarea fostului presedinte de a forta ocuparea unei noi functii in Executiv. Dorinta domniei sale de a ajunge secretar de stat in Ministerul Finantelor a fost facuta publica. Vorbea atunci de o contraoferta facuta premierului Tariceanu.
In orice caz, Orasanu a cazut urat si da acum senzatia ca cineva a reusit sa-l potoleasca. Este treaba domniei sale, dar declaratiile facute despre coruptia din privatizare raman sau ar trebui sa ramana in actualitate. Macar pentru procurorii DNA care, surprinzator, si acestia ignora gestul "copilaresc" al lui Orasanu.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.