In "cea mai sigura cale de a ajunge in cupele europene", dupa cum s-au exprimat in mai multe randuri diferiti oameni din fotbal, referindu-se la competitia surprizelor, rapidistii par a se descurca din ce in ce mai bine. Dupa ce au castigat ultima ed
In "cea mai sigura cale de a ajunge in cupele europene", dupa cum s-au exprimat in mai multe randuri diferiti oameni din fotbal, referindu-se la competitia surprizelor, rapidistii par a se descurca din ce in ce mai bine. Dupa ce au castigat ultima editie a Cupei Romaniei, invingand in finala pe FC National cu 1-0, giulestenii se apropie, pas cu pas, de repetarea performantei. Un prim hop important a fost trecut miercuri seara, la Ploiesti, unde Rapidul a invins la limita Universitatea Craiova, cu 1-0. Cele doua combatante, cu traditie bogata in acesta competitie, s-au mai intersectat de cateva ori in ultimii ani, in fazele preliminare. Castig de cauza au avut oltenii, dar Rapidul se poate mandri cu cel mai important rezultat, consemnat in ultimul act al Cupei, editia 1997-1998, cand a castigat trofeul dupa victoria cu 1-0 in fata Universitatii.
Cei aproximativ 7.000 de spectatori prezenti pe stadionul "Astra" au urmarit un meci in general echilibrat, dominat pe alocuri de olteni, in cea de-a doua parte, dar cu marile ocazii trecute in contul bucurestenilor. "Stiinta" a inceput mai bine, dar Badoi a fost cel care a adus bucuria in tabara "visiniilor", dupa ce a marcat unicul gol al jocului, in minutul 34. Atunci a transformat magistral o lovitura libera din marginea careului de 16 metri, reusind sa-l surprinda pe Bornescu. In cea de-a doua repriza s-a jucat pe contre, ambele formatii fiind aproape de gol, oltenii prin Baird si Velcovici, iar giulestenii prin situatiile lui Moldovan si, mai ales, Buga, care l-a facut pe Copos sa-si puna mainile in cap de necaz. La final, Adrian Mititelu, finantatorul "Stiintei", a dat vina pe federatie pentru infrangerea formatiei sale. "FRF si-a dorit ca Rapid sa se califice. La Ploiesti nu a fost un teren neutru, iar eu m-am simtit ca pe Giulesti. Practic, am jucat in deplasare. Rapid n-a aratat prea mult fotbal, dar noi am platit cu lipsa de experienta", a spus Mititelu, care a acuzat si prestatia arbitrului Cristian Balaj. "A fost un arbitraj obisnuit in a ajuta bucurestenii. Balaj m-a dezamagit foarte mult, nu mai cred in el. Daca aveam parte de un arbitraj mai corect, poate altfel am fi jucat. Oricum, sunt mandru de prestatia jucatorilor mei, au aratat ca au potential", a adaugat Mititelu. De cealalta parte, Razvan Lucescu a sustinut ca isi doreste castigarea trofeului. "Am ratat extrem de mult. Am fi putut castiga chiar cu 5-0, n-ar fi fost un scor exagerat. Este important ca am obtinut calificarea pentru ca ne dorim foarte mult sa repetam performanta de anul trecut", a declarat antrenorul Rapidului.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.