de romani  sa fie acceptati in tara frunzei de artar nu se mai regasesc pe noua lista.
Vestea proasta pentru romani este ca profesiuni care pana acum duceau la realizarea punctajului de emigrare acum au disparut. A aparut in schimb "medici
de romani sa fie acceptati in tara frunzei de artar nu se mai regasesc pe noua lista.
Vestea proasta pentru romani este ca profesiuni care pana acum duceau la realizarea punctajului de emigrare acum au disparut. A aparut in schimb "medicina", profesie care pana acum nu era acceptata la emigrare.
Reglementarile se aplica si dosarelor aflate in procesare
Schimbarile cele mai spectaculoase se produc in randul imigrantilor economici (travailleurs qualifies, travailleurs autonomes, entrepreneurs si investisseurs), adica al celor printre care se numara majoritatea candidatilor din Romania, noteaza expertul in emigrare Dan Gheciu in saptamanalul "Faptu Divers", care apare la Toronto. Important este ca noile reglementari se aplica dosarelor aflate in procesare. "Din toate profesiunile pentru care se cer studii superioare (13 in total) aflate pe lista precedenta au fost pastrate numai doua, respectiv chimistii si statisticienii. Au disparut inginerii, programatorii, industrial designerii si fizicienii; au fost reduse, de asemenea, si ocupatiile pentru care nu se cer studii universitare (de la 8 la 6), in schimb au aparut pe noua lista macelarii! Toti cei care au ramas in afara acestei liste vor fi evaluati in cadrul programului "Employabilite et mobilite professionnelle", ceea ce poate avea consecinte dramatice!
Cat priveste lista de studii privilegiate, cele de nivel universitar au fost reduse de la 18 la 3, iar cele de nivel postliceal de la 21 la 7", afirma Gheciu.
Nu toate categoriile de medici sunt acceptate
La randul sau, revista "Pagini Romanesti", care apare la Montreal, scrie ca printre profesiunile care sporesc sansele de emigrare se numara brutarii, patiserii sau soferii.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.