De foarte mult timp profesorii sunt pusi la colt. Ne-am obisnuit deja cu protestele numeroase ale cadrelor din Invatamant, care sunt nemultumite de salariile pe care le primesc. Nu numai ca aceste proteste raman fara nici un ecou, dar acum aflam ca u
De foarte mult timp profesorii sunt pusi la colt. Ne-am obisnuit deja cu protestele numeroase ale cadrelor din Invatamant, care sunt nemultumite de salariile pe care le primesc. Nu numai ca aceste proteste raman fara nici un ecou, dar acum aflam ca un profesor debutant castiga putin mai mult decat un sofer de parlamentar si de trei ori mai putin decat un consilier de la Parlament.
Potrivit datelor Ministerului Finantelor, un profesor fara vechime sau fara grade didactice castiga, in medie, un salariu brut de 782 de lei, in timp ce un sofer de parlamentar are un salariu de baza de 691 de lei.
Salariul unui consilier parlamentar poate ajunge pana la 2.500 de lei, suma pe care un profesor cu gradul 1 o poate castiga numai dupa 25 de ani vechime. Cu toate astea, cadrele didactice nu vor primi o majorare salariala mai mare de 18 procente. Si pentru a nu avea mustrari de constiinta ministrul Hardau a declarat ca majorarea de pana la 24% a salariilor profesorilor in 2007, refuzata saptamana trecuta la discutarea bugetului in Parlament, trebuie aprobata de Ministerul Finantelor, nu de cel al Educatiei.
Aceste date sunt umilitoare, dar acest lucru nu pare sa-i deranjeze sau sa-i determine pe cei din Guvern si din Ministerul Educatiei sa-si puna vreun semn de intrebare.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.