Lantul olandez Golden Tulip vizeaza sa intre la nivel local cu brandul Royal Tulip, cotat la cinci stele, unitate care va fi una dintre primele de acest tip din lume. Deschiderea noului hotel este anuntata pentru sfarsitul anului 2008, inainte de ina
Lantul olandez Golden Tulip vizeaza sa intre la nivel local cu brandul Royal Tulip, cotat la cinci stele, unitate care va fi una dintre primele de acest tip din lume. Deschiderea noului hotel este anuntata pentru sfarsitul anului 2008, inainte de inaugurarea oficiala a primului Royal Tulip de la nivel mondial, situat in Amsterdam.
Sub bradul nou-introdus la nivel international, Royal Tulip inca nu activeaza nicio locatie in Europa. Primul proiect anuntat pe site-ul companiei isi va deschide portile in primavara anului 2009, in centrul orasului Amsterdam.
"Vizam deschiderea unui hotel sub brandul Royal Tulip in partea nordica a Capitalei, la un nod de trafic, la sfarsitul anului 2008", spune Paul Marasoiu, director regional pentru Romania si Republica Moldova al Golden Tulip Hotels, Inns & Resorts. Potrivit acestuia, noua unitate va avea 104 camere si va necesita o investitie de circa 9 milioane de euro. Reprezentantul Golden Tulip nu a precizat cine este dezvoltatorul acestui proiect. La un flux turistic in continua crestere, piata locala a hotelurilor de cinci stele acopera in prezent cam jumatate din necesar. In perspectiva aderarii la UE, lanturile exclusiviste internationale si-au anuntat interesul de a afilia unitati locale - Starwood Hotels, Four Seasons, Hyatt sau Kempinski. In acest context, Marasoiu a iterat in mai multe randuri faptul ca pe piata Capitalei este nevoie de inca circa 4.000 de camere de hotel, situate pe diferite paliere in ceea ce priveste numarul de stele, inclusiv la cel mai inalt nivel. In acest moment, in Bucuresti activeaza sase hoteluri de cinci stele - JW Marriott, Athenee Palace Hilton, Intercontinental, Crowne Plaza, Howard Johnson si Casa Capsa, cu un total de aproximativ 1.600 de camere.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.