Confruntat cu puternice framantari in sanul formatiunii politice pe care o conduce, premierul Calin Popescu Tariceanu si-a permis, ieri, sa faca si baie de multime, vizitand targul Indagra. Aici si-a gustat din produsele "traditionale" romanesti, tui
Confruntat cu puternice framantari in sanul formatiunii politice pe care o conduce, premierul Calin Popescu Tariceanu si-a permis, ieri, sa faca si baie de multime, vizitand targul Indagra. Aici si-a gustat din produsele "traditionale" romanesti, tuica si branza de oaie.
A revazut-o apoi pe vitica Europa, nascuta exact acum un an, tot la Indagra, si a primit o caciula din blana de oaie surie (maronie), culoare foarte rara, rod al eforturilor de selectie din ultimii 60 de ani. Intr-un mesaj transmis fermierilor, Tariceanu i-a indemnat sa invete sa-si vanda si promoveze produsele, nu numai sa le faca. Tariceanu a evidentiat in special valoarea produselor traditionale, apreciate si de noi, si de straini, dar promovate insuficient. "Mi se pare anormal sa mananc in Romania mere din Polonia fara niciun gust, sa mananc rosii de nu stiu unde, care au numai apa si sa nu pot manca produse romanesti", a spus Tariceanu. Premierul a fost intampinat de un grup de copii din Vanatori Neamt, care dansau si cantau la instrumente traditionale, carora nu le-a putut refuza invitatia la hora.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.