PSD i-a convins pe socialistii europeni sa ceara un alt portofoliu in Comisia Europeana pentru Leonard Orban. Liderul euroobservatorilor PSD, Adrian Severin, a declarat ca grupul socialist din Parlamentul European a dezbatut problema votului pe care
PSD i-a convins pe socialistii europeni sa ceara un alt portofoliu in Comisia Europeana pentru Leonard Orban. Liderul euroobservatorilor PSD, Adrian Severin, a declarat ca grupul socialist din Parlamentul European a dezbatut problema votului pe care PES il va acorda in cazul comisarilor roman si bulgar. Conform spuselor lui Severin, colegii sai ar fi afirmat ca audierea lui Orban ar fi mai oportuna la Conferinta Interpretilor, deoarece doar acestia ar sti ce trebuie sa faca un comisar pentru multilingvism. "Pentru Romania, ca si pentru UE, este inadmisibila crearea unei pozitii care sa se ocupe, la nivel de comisar, de traduceri si tiparituri, iar aceasta nu este vina candidatului roman, ci a presedintelui Comisiei Europene, si trebuie sa ne adresam acestuia foarte energic, pentru a-i spune ca nu putem explica platitorilor de impozite din tarile noastre ca banii lor sunt bine folositi pentru un asemenea post", a spus Severin. Acesta a precizat ca a obtinut sprijinul europarlamentarilor socialisti pentru a repara aceasta "ofensa" care ar fi fost adusa Romaniei prin alocarea de catre Jose Manuel Durao Barroso a unui portofoliu cu o importanta atat de mica. Pesedistul considera ca problema va deveni mai serioasa in 2009, cand va fi redus numarul comisarilor europeni. Cum Romania ar detine un domeniu de mica importanta, este foarte probabil ca tara noastra sa piarda postul din Comisia Europeana. "Acesta este motivul pentru care si guvernul trebuie sa lase la o parte triumfalismul. Fac un apel catre luciditatea guvernantilor sa faca demersurile necesare pe langa Comisia Europeana pentru ca misiunea alocata comisarului roman sa fie serioasa si onorabila", a adaugat Adrian Severin.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.