Asociatia Civic Media, in calitate de participanta activa din partea societatii civile la procesul de deconspirare a fostei Securitati si curatire morala a societatii romanesti, s-a adresat, ieri, Consiliului National pentru Studierea Arhivelor Securitatii si Ministerului Public, Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, in scopul deferirii Justitiei a tuturor cazurilor de parlamentari si functionari publici care se fac vinovati de politie politica. Organizatia solicita initierea procedurilor de urmarire penala in cazul deputatului Monica Musca pentru savarsirea infractiunii de fals in acte publice, declaratii mincinoase in contra interesului public, in virtutea faptului ca membrii CNSAS si-au mentinut decizia cu privire la informatoarea "Dana".
Civic Media semnaleaza, totodata, faptul ca, desi CNSAS a dat verdict de politie politica si pentru senatorul Dan Voiculescu, Parchetul nu s-a autosesizat, solicitand Ministerul Public sa aplice aceleasi sanctiuni si in cazul informatorului "Felix".
"Consideram ca este obligatia CNSAS sa atentioneze Parchetul, de acum incolo, in situatii similare", precizeaza scrisoarea deschisa a organizatiei in final. (D.E.)