Consiliul municipiului Iasi a decis ieri realizarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 200 de milioane lei, pentru a asigura o parte din finantarile pentru investitii in infrastructura orasului. Schema de finantare elaborata de consortiul de
Consiliul municipiului Iasi a decis ieri realizarea unei emisiuni de obligatiuni in valoare de 200 de milioane lei, pentru a asigura o parte din finantarile pentru investitii in infrastructura orasului. Schema de finantare elaborata de consortiul de consultanta format din VMB Partners si Tuca Zbarcea & Asociatii presupune splitarea in doua emisiuni de cate 100 de milioane lei si atragerea unui credit bancar de tip punte de o valoare similara, se arata intr-un comunicat remis de catre consultanti agentiei Mediafax. Potrivit consultantilor, prin aceasta schema gradul maxim de indatorare prognozat nu va depasi 14,1% din veniturile proprii ale Municipiului Iasi, legea finantelor publice locale permitand autoritatilor locale un grad anual de indatorare de pana la 30% incepand cu 1 ianuarie 2007. In etapa imediat urmatoare, consortiul va asigura structurarea si asistenta in selectarea intermediarului emisiunilor de obligatiuni si a bancii creditoare. Mai multe societati de servicii de investitii financiare si banci de prim rang, atat din Romania cat si din Europa si Statele Unite ale Americii, si-au manifestat interesul pentru aceste obligatiuni, se mai arata in documentul remis de consultanti.
Contactat de Curierul National, Marius Raul Bostan, partener al VMP Parteners, a declarat ca la inceput anumite persoane din cadrul consiliului municipiului Iasi nu au fost de acord cu aceasta emisiune de obligatiuni, dar s-au lasat convinsi in cele din urma.
Totodata, Valentin Miron, oficial in cadrul VMB Parteners, ne-a precizat ca decizia emiterii de obligatiuni a fost adoptata in unanimitate de membrii consiliului local.
Primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, a anuntat inca din luna octombrie, ca municipalitatea va imprumuta de la banci 2.000 de miliarde de lei vechi, pentru declansarea unor proiecte majore de infrastructura.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.