Bugetul alocat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) pentru acordarea de subventii la constructia de locuinte, anul viitor, va fi de 3 milioane de lei, fonduri care reprezinta sprijinul autoritatilor pentru circa 100 de
Bugetul alocat de Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului (MTCT) pentru acordarea de subventii la constructia de locuinte, anul viitor, va fi de 3 milioane de lei, fonduri care reprezinta sprijinul autoritatilor pentru circa 100 de locuinte.
„Banii vor fi suficienti pentru proiectele care vor putea fi dezvoltate anul viitor. Nu vom avea nevoie de foarte multi bani, intrucat procedurile pentru acordarea subventiei prevad alocarea fondurilor la sfarsitul constructiei“, a declarat, ieri, ministrul delegat pentru lucrari publice si amenajarea teritoriului, Laszlo Borbely. El adaugat ca, in cazul in care contractul de constructie este incheiat la inceputul anului, lucrarile nu vor fi finalizate pana in decembrie 2007. Pentru a putea beneficia de subventie, solicitantii trebuie sa trimita o cerere la Primarie si sa incheie un contract cu o firma de constructii, urmand ca, la finalizarea lucrarilor, sa recupereze 20% din valoarea constructiei, pe baza facturilor. Borbely a precizat ca autoritatile au primit deja circa 1.000 de cereri, iar in cazul in care fondurile nu vor acoperi cererile, bugetul pentru 2007 va fi suplimentat.

13 miliarde de euro pentru consolidarea cladirilor
In ceea ce priveste consolidarea cladirilor cu risc seismic, Borbely a declarat ca cei care nu vor fi de acord cu expertiza si proiectarea vor primi amenzi cuprinse intre 1.000 si 2.000 lei pe familie, iar cei care nu vor accepta lucrarile de executie, intre 1.500 si 3.000 lei. Ministrul a adaugat ca lucrarile de executie vor fi platite doar de acele familii care au salariul peste mediu, in decurs de 25 de ani.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.