Legislatia privind examinarea persoanelor pentru obtinerea permisului de conducere are unele noutati, din care va prezentam cateva astazi. Pentru prima data in lege, se stipuleaza in mod expres faptul ca examinarea medicala se realizeaza in vederea
Legislatia privind examinarea persoanelor pentru obtinerea permisului de conducere are unele noutati, din care va prezentam cateva astazi. Pentru prima data in lege, se stipuleaza in mod expres faptul ca examinarea medicala se realizeaza in vederea aprobarii prezentarii la examenul pentru otinerea permisului de conducere (art. 22 alin. 3). Pentru a putea cere o examinare medicala in acest sens, solicitantul ori conducatorul auto trebuie sa fie luat in evidenta de catre medicul de familie. Certificarea starii de sanatate, asa cum rezulta in urma examinarii medicale efectuate in unitatile de asistenta medicala ambulatorie de specialitate autorizate in acest sens, poate fi realizata si de catre medicul de familie (art. 22 alin. 4). Inainte de inceperea cursurilor de pregatire in cadrul scolilor de soferi, solicitantul trebuie sa faca dovada faptului ca este apt din punct de vedere psihologic pentru activitatea de conducere a autovehiculelor sau tramvaielor (art. 23 alin. 3.1). Aceasta prevedere se aplica de la data aderarii Romaniei la Uniunea Europeana, 1 ianuarie 2007. Exista posibilitatea sustinerii examenului pentru obtinerea permisului de conducere si elibera rea acestuia si la locul de resedinta al solicitantului, nu doar la cel de domiciliu(art. 24 alin.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.