pentru fiecare client, altfel exista riscul imbolnavirilor cu sange contaminat. Astfel este posibil sa iei hepatita, sifilis, HIV dupa satisfacerea acestui moft intr-un loc in care personalul nu este autorizat sa execute manopere sangerande. Zo
pentru fiecare client, altfel exista riscul imbolnavirilor cu sange contaminat. Astfel este posibil sa iei hepatita, sifilis, HIV dupa satisfacerea acestui moft intr-un loc in care personalul nu este autorizat sa execute manopere sangerande. Zona tatuata se poate suprainfecta, situatie in care parte din pigment este eliminata, desenul pierzandu-si rigoarea. O alta complicatie posibila este "prelingerea" culorii in zona din jur din cauza inflamatiei locale, situatie tratabila cu laser, sau incontinenta pigmentara (desen cu lipsuri), situatie corectabila prin retatuarea zonei. Uneori, traumatismul produs pielii determina aparitia unor cicatrice cheloidiene, hipertrofice pe zona tatuata. Aceasta situatie este posibila la cei care au un tip de colagen defect, capabil sa produca astfel de accidente nedorite si nu se datoreaza persoanei care executa manopera. Pielea se umfla neregulat, isi pierde netezimea si textura si in locul unui desen tatuat cu migala pe piele apare un tesut care seamana cu aluatul dospit care trece de marginile formei.
Tipul de piele are efecte asupra rezultatelor
Desi voci neautorizate recomanda folosirea tatuajului pentru camuflarea petelor de vitiligo, manopera nu este recomandata de dermatologi, deoarece acesti pacienti pot dezvolta noi leziuni albicioase pe zona de intepare (se insira ca margelele pe ata) semn cunoscut de boala. Deoarece culorile se obtin prin amestecul tusurilor, uneori culoarea este "digerata" selectiv de catre celulele macrofage ale pielii, rezultand o culoare nepotrivita: de exemplu, rosul deschis se prepara din alb (dioxid de titan) si rosu-brun (oxid de fier).


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.