PSD ia in calcul posibilitatea initierii unei motiuni de cenzura. Anuntul a fost facut ieri de deputatul PSD Mirela Adomnicai, care a cerut actualei puteri sa-si rezolve problemele politice determinate de scandalurile din interiorul PNL si din Alianta.

In opinia acesteia, actualul sef al Executivului dovedeste lipsa de autoritate in Guvern, atat timp cat membri ai echipei guvernamentale se pozitioneaza impotriva sa. ""Solicitam actualei puteri sa-si rezolve problemele politice"", a spus deputatul, care a aratat ca, in caz contrar, PSD, ca principal partid de opozitie, va fi obligat sa actioneze pentru deblocarea situatiei de criza, mergand pana la initierea unei motiuni de cenzura.

SUSTINERE CONDITIONATA. La randul sau, liderul PRM, C.V. Tudor, s-a aratat dispus sa sustina o motiune de cenzura, daca vor fi negocieri si daca din noua formula de guvernare va fi exclus UDMR. ""Suntem o forta importanta in Parlament. Sa vina cei ce vor initia motiunea si sa discute cu noi, sa vedem ce vine dupa aceea, ca sa nu ma trezesc iar cu mortul in debara, cu UDMR in fruntea bucatelor"", a spus liderul PRM. El a aratat ca in primavara nu a sustinut o astfel de idee pentru ca parea a fi ""o razbunare a lui Traian Basescu"".