Procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, in care este judecat Omar Hayssam pentru fapte de terorism, s-a transformat, ieri, intr-un adevarat spectacol dupa ce, timp de aproape trei ore, au fost audiati doi martori, care, aparent, nu au nicio legatu
Procesul de la Curtea de Apel Bucuresti, in care este judecat Omar Hayssam pentru fapte de terorism, s-a transformat, ieri, intr-un adevarat spectacol dupa ce, timp de aproape trei ore, au fost audiati doi martori, care, aparent, nu au nicio legatura cu aceasta cauza.
Fostul coleg de celula al sirianului, Viorel Tudor, condamnat pentru inselaciune si care, la termenul anterior, a dezvaluit judecatorului intentiile sirianului de a o rapi pe Elena Basescu, si-a continuat reprezentantia din boxa arestatilor. Tudor, care a venit de aceasta data fara cagula pe fata, a sustinut ca Omar i-a propus sa evadeze impreuna din Spitalul Penitenciar Jilava. El a marturisit ca, odata evadati, Omar Hayssam l-ar fi asigurat ca vor ajunge in siguranta in Dubai. Martorul l-a intrerupt de mai multe ori pe judecator, a acuzat avocatii sirianului ca stiau de planurile acestuia de evadare si a cerut sa-i fie asigurata protectie familiei, motivand ca persoane sus-puse sunt deranjate de cele declarate. El nu a vrut sa ofere instantei alte amanunte despre cum ar fi decurs aceasta evadare. "Omar era in stare de orice sa evadeze, chiar sa-si injecteze boli contagioase", a povestit Viorel Tudor, care l-a descris pe sirian drept un agent al SIE, al serviciilor secrete rusesti si "arabesti". El a mai aratat ca relatia de prietenie cu sirianul a fost intarita dupa ce l-a surprins pe acesta ca incerca sa se sinucida. "Mai bine il ajutam", a soptit fostul coleg de celula al lui Omar.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.