Compania nord-irlandeza Mivan va investi 70 mil. euro in primul proiect de pe piata romaneasca, un shopping center, dezvoltat pe structura unei cladiri a carei constructie incepuse inainte de '89. Situat la intersectia Calea Rahovei cu strada Progres
Compania nord-irlandeza Mivan va investi 70 mil. euro in primul proiect de pe piata romaneasca, un shopping center, dezvoltat pe structura unei cladiri a carei constructie incepuse inainte de '89. Situat la intersectia Calea Rahovei cu strada Progresului, noul mall, Liberty Center, are drept obiectiv depasirea "statutului de centru comercial, cei 30.000 mp fiind destinati in egala masura recreerii, distractiei si cumparaturilor", a subliniat, in cadrul evenimentului de lansare a proiectului, senior property executive al Mivan, John Houghton.
"Proiectul, denumit Liberty Center, va avea o suprafata destinata inchirierii de 25.000 mp, dispusi pe trei niveluri. Centrul va avea peste 100 de magazine si 700 locuri de parcare", a precizat Houghton.
Acesta a adaugat ca vechea structura va fi demolata, iar pana in luna ianuarie, cat va dura prima faza a proiectului, dezvoltatorii vor investi 15 mil. euro. Lucrarile propriu-zise de constructie vor debuta in februarie anul viitor, iar data de finalizare a proiectului este luna octombrie 2008.
Bogdan Georgescu, reprezentantul agentului exclusiv al proiectului, Colliers, a promis ca Liberty Center va deveni destinatia perfecta pentru intreaga zi. Beneficiind de o zona de atractie de aproximativ 580.000 de rezidenti, un sfert din locuitorii Capitalei, Liberty Center promite sa aduca branduri consacrate la nivel national si international.
Printre viitorii chiriasi ai noului mall vor fi Spar, care va ocupa o suprafata de 3.500 mp, si Altex, cu peste 2.300 mp. Pe langa acestia, Liberty Center va cuprinde cafenele, restaurante, cinema multiplex cu sase sali, patinoar acoperit, ce va fi functionabil pe tot parcursul anului, spatii amenajate pentru copii, sucursale bancare ori curatatorii si peste 100 de magazine pe o suprafata totala de aproximativ 25.000 mp.
Conform lui Houghton, compania a incheiat un parteneriat cu un fond de investitii pentru acest proiect, despre care insa reprezentantul Mivan nu a oferit detalii.
Compania Mivan, care opereaza pe plan local din 1998, ca parte a unui joint-venture-Mivan-Kier, are in portofoliu pentru urmatorii 3-4 ani pe piata romaneasca proiecte imobiliare in valoare de 750 mil. euro, a declarat Houghton. Principalele sectoare vizate sunt cele comerciale si rezidentiale, atat in Capitala, cat si in provincie, unde vor dezvolta proiecte de tip mall. Orasele tintite de investitiile Mivan sunt Arad, Brasov si Oradea, unde lucrarile vor debuta in primavara anului viitor.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.