Clarificarea situatiei celor trei membri ai Comisiei SRI, aflati in situatie de incompatibilitate din cauza prevederilor unei hotarari a Parlamentului, a fost trimisa joi catre Comisia juridica. Incompatibilitatile nu pot fi stabilite decat prin lege
Clarificarea situatiei celor trei membri ai Comisiei SRI, aflati in situatie de incompatibilitate din cauza prevederilor unei hotarari a Parlamentului, a fost trimisa joi catre Comisia juridica. Incompatibilitatile nu pot fi stabilite decat prin legea special creata sa reglementeze aceste situatii, a declarat secretarul Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea (PSD), argumentand astfel trimiterea catre Comisia juridica a celor trei cazuri de incompatibilitate din Comisia SRI. Situatia de incompatibilitate a senatorului PNL Radu Stroe, a deputatului PNL, Titu Gheorghiof, si a senatorului PD, Cristache Radulescu rezulta din prevederile unei hotarari a Parlamentului, adoptata in 1993, care stipuleaza ca membrii Comisiei pentru exercitarea controlului asupra SRI nu pot face parte, in acelasi timp, din alte comisii parlamentare si nici din Guvern.Intre timp, in 2003, a fost adoptata legea 161, care reglementeaza situatia incompatibilitatilor, si care nu face referire la genul de prevederi stipulate de hotararea Parlamentului. Intr-o scrisoare adresata conducerii Legislativului, vicepresedintele Comisiei SRI, Verestoy Attila, a precizat ca incompatibilitatile mentionate de hotararea Parlamentului din 1993 sunt cazute in desuetitudine, nefiind consacrate nici de Constitutie. Comisia juridica are posibilitatea ca, la randul ei, sa constate acest aspect si sa puna in corelatie hotararea Parlamentului din 1993 cu legea privind situatia incompatibilitatilor, din 2003.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.