Un detinut, ba acoperit, ba neacoperit (la propriu), si femeia care s-a inchipuit amanta si sfetnica fostului presedinte Emil Constantinescu sunt ultimii doi martori-surpriza din dosarul lui Hayssam, care risca sa  transforme procesul rapirii i

Un detinut, ba acoperit, ba neacoperit (la propriu), si femeia care s-a inchipuit amanta si sfetnica fostului presedinte Emil Constantinescu sunt ultimii doi martori-surpriza din dosarul lui Hayssam, care risca sa transforme procesul rapirii intr-un circ ieftin. Tudor Viorel, fostul coleg de celula al lui Hayssam, in arestul Directiei Cercetari Penale, a promis, la penultimul termen, ca va prezenta instantei doua biletele scrise de sirian despre rapirea jurnalistilor si a Elenei Basescu. La termenul de ieri, Tudor Viorel a aparut fara cagula, dar si fara biletelele promise, pentru ca i le-ar fi retinut, cu o zi inainte, seful DCP, Constantin Duvac. In lipsa notitelor „oficiale“, martorul a venit cu niste hårtii scrise de el, la dictarea sirianului, in care este vorba despre rapirea jurnalistilor si a Elenei Basescu

Al doilea martor-surpriza a fost Luminita Neamt, nimeni alta decåt amanta inchipuita a lui Emil Constantinescu, inventata, la inceputul lui 1999, de Corneliu Vadim Tudor si dovedita de Parchetul General a fi mincinoasa. Presa a poreclit-o „cyberamanta“. Femeia, care spunea, in 1999, ca Em il Constantinescu i-a implantat un cip in picior, pentru a o urmari pas cu pas, a sustinut, ieri, in instanta, ca este o prietena a lui Hayssam si ca a fost consilier juridic la o firma a sirianului. Luminita Neamt a spus ca Hayssam era „violent, iresponsabil, uneori“ si de aceea a vrut sa-l ingrijeasca in detentie. Ea a spus ca ultima data cånd l-a vazut nervos a fost in ziua rapirii, cånd sirianul se chinuia sa dea de familia lui Munaf

Procesul rapirii risca sa se transforme intr-un circ ieftin, in care oricine sustine ca a avut legaturi, intr-un fel sau altul, cu Omar Hayssam si familia acestuia depune o cerere pentru a fi audiat si se lanseaza in tot felul de declaratii, unele chiar frizand absurdul. Fie ca sirianul urma sa o rapeasca pe fiica lui Traian Basescu, Elena, fie ca suferea de debilitate mintala si avea nevoie de ingrijire in arest, declaratiile unor asa-zisi martori in proces trec peste granita realului, provocand uneori rasete sau zambete pe sub mustata, si deviza cercetarea judecatoreasca de la traseul pe care s-a inscris dosarul de la inceperea lui. Dupa ce, la penultimul termen, un martor sub acoperire, care afirma ca a fost coleg de celula cu Hayssam, spunea ca sirianul a vrut sa o rapeasca pe Elena Basescu, ieri, protagonista unui vechi scandal prezidential, Luminita Neamt, a facut declaratii stupefiante in fata instantei Curtii de Apel Bucuresti.
Ea i-a urmat martorului de data trecuta, Tudor Viorel, care, ieri, a aparut in fata instantei fara cagula, dar si fara probele promise.

Audiata, ieri, de magistratii Curtii de Apel Bucuresti, Luminita Neamt a sustinut ca este o prietena de familie a sirianului. Luminita Neamt a depus, in aprilie, o cerere la Judecatoria sectorului 2, prin care se solicita sa i se acorde permisiunea de a-l ingriji pe Hayssam, aflat la acea data in arest, sustinand ca acesta sufera de debilitate mintala, in urma unui accident de avion pe care l-a avut cand era adolescent.

'Hayssam este violent si iresponsabil>>
In aceeasi cerere, Luminita Neamt sustinea ca este prietena de mai multi ani cu familia lui Hayssam si ca se teme de reactiile pe care acesta le-ar putea avea fata de sotie si cei sapte copii, in conditiile in care acesta sufera de o boala psihica. „Are un comportament iresponsabil, violent si agresiv, fiind un real si iminent pericol pentru copii si sotie“, preciza Luminita Neamt in adresa depusa la judecatorie. Luminita Neamt, care spune ca a fost consilier juridic la una dintre firmele lui Omar Hayssam, a sustinut ca a avut „o relatie apropiata, dar de suprafata“ cu sirianul, dar a pretins ca nu stia exact cu ce se ocupa acesta. „In timpul deplasarilor la sediul firmei lui Omar, am observat ca acesta trecea de la o stare la alta, era agitat, nervos, si mai mult trecea de la un subiect la altul“, a mai spus ea.

'Suparat in ziua rapirii'
Intrebata ce anume stie despre rapirea jurnalistilor, Luminita Neamt a sustinut ca nu era la curent cu absolut nimic, insa observase unele schimbari in comportamentul sirianului, inaintea rapirii din Bagdad. „L-am vizitat inainte de rapirea ziaristilor si am constatat ca era mai tacut si ganditor decat in alte dati. Oricum, era mai degajat. Era foarte fericit ca ziaristii luasera interviul prim-ministrului irakian“. Luminita Neamt a povestit cum l-a vizitat pe sirian, la birou, chiar in seara zilei de 28 martie 2005, cand au fost rapiti jurnalistii si l-a gasit vorbind la telefon cu cei de la Prima Tv.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.