Teoria conspiratiei, prezentata, ieri, de Cozmin Gusa, trece Atlanticul. Gusa a lasat de inteles ca Liviu Turcu, Statele Unite si Turcia au facut parte din conspiratia care l-a „executat“ pe Varujan  Vosganian dupa ce  premieru

Teoria conspiratiei, prezentata, ieri, de Cozmin Gusa, trece Atlanticul. Gusa a lasat de inteles ca Liviu Turcu, Statele Unite si Turcia au facut parte din conspiratia care l-a „executat“ pe Varujan Vosganian dupa ce premierul Calin Popescu-Tariceanu l-a propus pentru functia de comisar european. In acest sens, Gusa a aratat ca SUA nu si-ar fi permis sa nu ia in serios opozitia Turciei (aliat strategic al SUA) fata de Vosganian. Elementul determinant este Liviu Turcu care, potrivit liderului PIN, ar avea legaturi cu CIA. Liderul PIN mai sustine ca „lista lui Turcu“ il favorizeaza pe Basescu.

Teoria conspiratiei, prezentata, ieri, de liderul PIN Cozmin Gusa, trece Atlanticul. Gusa a lasat de inteles ca Liviu Turcu,- Statele Unite si Turcia au facut parte din conspiratia care l-a „executat“ pe Varujan Vosganian dupa ce Calin Popescu Tariceanu l-a propus pentru functia de comisar european. In acest sens, Gusa a aratat ca Statele Unite nu si-ar fi permis sa nu ia in serios opozitia Turciei (aliat strategic al SUA) fata de Vosganian. Elementul determinan t este Turcu care, potrivit liderului PIN, ar avea legaturi cu CIA. Liderul PIN, Cozmin Gusa, sustine ca Theodor Stolojan a fost ofiter acoperit al Securitatii, iar in urma cu doi ani ar fi fost santajat de PSD pentru a se retrage din cursa pentru Cotroceni. Stolojan ar fi fost angajat la una dintre unitatile militare ale Securitatii ca referent de specialitate si la Ministerul de Finante ca director. El ar fi indeplinit si functia de trezorier al Securitatii si ar fi fost demis in 1986, suferind o cadere nervoasa, in urma careia a ajuns la sanatoriul din Predeal.

Stolo si colonelul Andronic
Cei care-l coordonau pe Stolojan in activitatea sa de referent de specialitate la UM 0107 erau colonelul Stelian Octavian Andronic si locotentent-colonelul Constantin Anghelescu. Primul a lucrat in serviciul de spionaj al Securitatii, ca sef al evidentelor din Olanda si Israel, ulterior a fost reactivat in SRI, apoi si-a facut o firma care a prosperat dupa 1990. Gusa a mai precizat ca Anghelescu, pana in decembrie '89, a fost seful respectivei unitati militare, iar in 2000 era vicepresedinte al Clubului de fotbal Rapid.

Turcu stie...
„Liviu Turcu, desi stia aceste lucruri, l-a ocolit pe Stolojan, care a fost cel mai mare demnitar al statului comunist aflat intr-o functie publica si este cel mai influent om din structura Securitatii, inca activ in Romania...


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.