Platforma liberala lansata de Theodor Stolojan a intrat deja in linie dreapta. Problema sustinerii nu se mai pune. Si asta in contextul in care, ieri, un grup de 30 de parlamentari ai PNL, in frunte cu ministrul Gheorghe Flutur, au semnat un Apel pe

Platforma liberala lansata de Theodor Stolojan a intrat deja in linie dreapta. Problema sustinerii nu se mai pune. Si asta in contextul in care, ieri, un grup de 30 de parlamentari ai PNL, in frunte cu ministrul Gheorghe Flutur, au semnat un Apel pentru unitatea Partidului National Liberal, reintegrarea in structurile PNL a lui Theodor Stolojan si au cerut ca excluderile din partid sa inceteze „imediat“. Reactiile din partea liderilor liberali nu au intarziat. Crin Antonescu a precizat ca isi va da demisia din functia de lider al deputatilor daca se ajunge la negocieri cu Stolojan. Alti lideri de marca si-au manifestat in continuare convingerea ca platformistii au ca scop fuziunea cu PD si in nici un caz apararea principiilor liberale. Mai mult, Stolojan si Tariceanu au avut un adevarat dialog prin intermediul declaratiilor de presa. Astfel, dupa ce liderul PNL a spus ca nu exclude posibilitatea reprimirii fostului consilier prezidential in partid, acesta a replicat, mentionand ca nu exista garantia respectarii principiilor liberale pentru a putea face o asemenea miscare.

Un grup de 34 de liberali de marca, in frunte cu Gheorghe Flutur, a cerut ieri, intr-un Apel pentru unitatea Partidului National Liberal, reintegrarea in structurile PNL a lui Theodor Stolojan si ca excluderile din partid sa inceteze „imediat“. Cei 34 il considera pe Stolojan „liberalul cu cea mai mare credibilitate publica“. In scopul relansarii PNL, semnatarii apelului propun „refacerea echipei liberale puternice care a adus PNL la guvernare“. De asemenea, in apel se cere, in acelasi scop, si „reorganizarea partidului in structuri mai eficiente, care sa asigure atat o guvernare mai performanta, cat si mai buna gestionare interna a partidului“ deoarece „si guvernul, si partidul merita sa li se acorde atentie maxima“. Documentul citat a fost semnat de ministrul Gheorghe Flutur caruia i s-au mai alaturat: fostul ministru Ionut Popescu, istoricul Adrian Cioroianu si euroobservatorul Nicolae Vlad Popa, acestia reprezentand circa un sfert dintre parlamentarii PNL de la Senat. Au mai semnat si douazeci de deputati care reprezinta aproximativ o treime din grupul PNL de la Camera. De asemenea, presedintii filialelor PNL Iasi, Cluj si Neamt si primarul municipiului Botosani au semnat si ei Apelul.

Flutur: Stolojan ar trebui sa traga la caruta PNL
Gheorghe Flutur a declarat ca excluderea lui Theodor Stolojan nu a fost o solutie corecta, sustinand ca fostul lider liberal „ar trebui sa se intoarca in partid, sa traga la caruta PNL“. „Cred ca Stolojan ar trebui sa se intoarca in partid, sa traga la caruta PNL. Am fost si raman adeptul stoparii excluderilor din PNL“, a precizat vicepresedintele liberal. Ministrul nu a precizat pe ce functie ar trebui sa se intoarca Stolojan in partid. Asta, in contextul in care liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, recent, ca in PNL are loc oricine sustine necesitatea unui partid liberal puternic.

Stolojan: Nu se vrea un dialog
In replica, Theodor Stolojan sustine ca revenirea sa in PNL este posibila doar daca va exista garantia ca „principiile si valorile liberale vor fi respectate“, dar apreciaza ca din comportamentul actualei conduceri a partidului nu se poate deduce, sub nici o forma, ca se poate da, acum sau in viitor, aceasta garantie.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.