Fanfara Ciocarlia va concerta pe 7 decembrie, la Sala Palatului din Capitala, spectacol care va deschide seria concertelor "World Music Masters", un omagiu adus marilor artisti ai lumii, eveniment organizat de Emag!c Entertainment.
Conceptul
Fanfara Ciocarlia va concerta pe 7 decembrie, la Sala Palatului din Capitala, spectacol care va deschide seria concertelor "World Music Masters", un omagiu adus marilor artisti ai lumii, eveniment organizat de Emag!c Entertainment.
Conceptul "World Music Masters" constituie un omagiu adus marilor artisti ai lumii prin intermediul unei serii de concerte: de la muzica tiganeasca din Balcani si sound-urile meditative ale Indiei.
Startul va fi dat de cel mai cunoscut grup de gen din Romania, Fanfara Ciocarlia, care va sustine un spectacol la Sala Palatului, pe 7 decembrie. Muzicienii din Zece Prajini vor fi insotiti pe scena de Esma Redzepova (Macedonia), Jony Iliev (Bulgaria), Los Gitanos Ensamble (Perpignan, Franta), nume celebre ale muzicii tiganesti internationale.
Dupa succesul primei reprezentatii in fata publicului din Romania, la Gala Premiilor TIFF (Cluj-Napoca), Fanfara Ciocarlia va sustine la Bucuresti primul concert de anvergura din Romania, fara Ioan Ivancea insa, liderul grupului, care s-a stins din viata luna trecuta, la varsta de 66 de ani.
Dupa lansarea albumului "Gil Garabdi", in primavara lui 2005, material ce a intrat direct pe locul 1 in topul World Music Chart, Fanfara Ciocarlia a invitat cei mai faimosi reprezentanti ai muzicii tiganesti - Saban Bajramovic, Esma Redzepova, Jony Iliev, Liliana Butler, Dan Armeanca, Mitsou, Gitanos si Gipsy Kings - pentru a lucra la cel de-al cincilea album de studio al grupului.
Cu o cariera ce se intinde pe parcursul a zece ani, Fanfara Ciocarlia a sustinut peste 1.000 de concerte pe scene din Europa de Vest, SUA sau Japonia, iar anul acesta a primit prestigiosul trofeu BBC Radio 3 World Music Award 2006. Dupa concertul "World Music Masters: Fanfara Ciocarlia & Friends" de la Bucuresti, grupul va da startul, in luna februarie a anului viitor, unui nou turneu european.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.