Frigul iernii aduce cu el si bolile sacaietoare - guturaiul si mult-temuta gripa. Nu putem sa stam inofensivi, prima grija consta in completarea "depozitului" cu vitamine pentru anotimpul alb. Vitamina C, "regina" vitaminelor, o putem administra prev
Frigul iernii aduce cu el si bolile sacaietoare - guturaiul si mult-temuta gripa. Nu putem sa stam inofensivi, prima grija consta in completarea "depozitului" cu vitamine pentru anotimpul alb. Vitamina C, "regina" vitaminelor, o putem administra preventiv. Aceasta se gaseste din belsug in macese, ardei, patrunjel, hrean, cartofi, conopida, tomate, macris, coacaze negre, kiwi, castane comestibile, citrice, miere, papadie. Inclusa in dieta cotidiana, vitamina C poate sa combata virusurile si bacteriile, sa mareasca rezistenta la oboseala si efort. Consumul unor preparate bogate in patrunjel (ciorba, tocana, salate de legume) sau compoturi de fructe cu scortisoara si menta, in mod cert va tine departe de noi orice virus. Trebuie sa tinem seama ca Vitamina C este sensibila si prin prepararea termica isi pierde valoarea nutritiva. Nutritionistii considera ca, in combarea sindromului gripal comun, trebuie sa consumam zilnic 2 g de vitamina C.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.