Ambasada Serbiei la Bucuresti, impreuna cu autoritatile si organizatiile civice din Romania organizeaza, maine, la ora 11.00, la Medgidia, o mare manifestare solemna cu prilejul comemorarii supremului sacrificiu al ostasilor sarbi din Divizia I sarb
Ambasada Serbiei la Bucuresti, impreuna cu autoritatile si organizatiile civice din Romania organizeaza, maine, la ora 11.00, la Medgidia, o mare manifestare solemna cu prilejul comemorarii supremului sacrificiu al ostasilor sarbi din Divizia I sarbeasca de voluntari, care au cazut in lupta, acum 90 de ani, pe pamantul Dobrogei, in primul Razboi Mondial, alaturi de soldatii romani. Manifestarea comemorativa va avea loc la Monumentul eroilor sarbi din Medgidia, unde odihnesc osemintele a peste 3.000 de soldati si ofiteri sarbi din cei 9000 de militari morti, raniti si disparuti in Romania. Monumentul a fost inaugurat in urma cu 80 de ani, in prezenta Majestatilor lor, Ferdinand I, Regele Romaniei, si Alexandru Karagheorghevici al Regatului Sarbilor, Croatilor si Slovenilor. La ceremonii vor participa personalitati ale vietii publice romane si sarbe, veterani de razboi, reprezentanti ai armatei si clerului, oficiali ai ambasadei Serbiei la Bucuresti, precum si o delegatie a Ligii de Prietenie Romano Sarbe. Cu acest prilej, vor fi depuse coroane de flori si va fi oficiat un serviciu religios, pentru pastrarea memoriei celor care s-au infratit pe campul de lupta.
"Vom cinsti si vom omagia cu piosenie acele memorabile evenimente, pentru ca amintirea faptelor de arme si de glorioase sacrificii comune sa se perpetuze vesnic in memoria si istoria popoarelor noastre", a declarat pentru ZIUA prof. Virgil Radulian, vicepresedinte al Ligii de Prietenie Romano-Sarbei. (D.E.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.