Asociatia Pro Democratia (APD) a lansat ieri cea de a patra editie a ghidului "Cartea albastra a democratiei", destinat informarii opiniei publice despre rolul si atributiile principalelor institutii publice din Romania. Volumul, aparut cu sprijinul
Asociatia Pro Democratia (APD) a lansat ieri cea de a patra editie a ghidului "Cartea albastra a democratiei", destinat informarii opiniei publice despre rolul si atributiile principalelor institutii publice din Romania. Volumul, aparut cu sprijinul financiar al Institutului Republican International si cel al Camerei Deputatilor, contine, in premiera, informatii despre modificarile aduse Constitutiei in anul 2003, precum si despre parcursul unui proiect legislativ pana la stadiul de lege. Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, a precizat ca aceasta lansare face parte din programul de transparentizare a activitatii Camerei. Cu acest prilej, APD a mai lansat si un site pe care se gasesc informatiile din ghid, dar si o sectiune in care cetatenii isi vor putea exprima parerile cu privire la activitatile parlamentare.
La final, a fost organizata o licitatie prin care parlamentarii prezenti puteau castiga primul volum al editiei de anul acesta, "pretul" de plecare fiind o ora de lucru voluntar in folosul societatii. Alesii s-au aratat dornici de munca si au oferit, pe rand, o zi in loc de o ora, apoi unul dintre ei chiar doua week-enduri in folosul societatii. Castigatorul, liberalul Mihai Voicu, a venit cu cea mai atragatoare oferta: "timp nelimitat, pana la adoptarea Codului electoral".
Aceasta prima lansare a fost urmata de un eveniment similar, in Piata Universitatii, la care au fost invitati si parlamentarii alesi in circumscriptia Bucuresti. Acestia nu au pierdut insa ocazia de a face o baie de multime, fiind mai interesati de compania jurnalistilor decat de dialogul cu cetatenii-scopul declarat al evenimentului.
Printre parlamentarii prezenti s-au numarat: Marius Marinescu (PD), Cosmin Pop (PD), Costica Canacheu (PD), Ecaterina Andronescu (PSD), Valentin Iliescu (PD), Mona Musca. (R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.