Fondul deschis de investitii BCR Asset Management s-a plasat in primele noua luni ale anului in topul fondurilor, cu o cota de piata de 19,6% la activul net. Conform unui comunicat al societatii de administrare a investitiilor, nivelul activelor nete
Fondul deschis de investitii BCR Asset Management s-a plasat in primele noua luni ale anului in topul fondurilor, cu o cota de piata de 19,6% la activul net. Conform unui comunicat al societatii de administrare a investitiilor, nivelul activelor nete administrate a ajuns in primele noua luni la 104,41 milioane de lei, aproximativ 29,55 milioane de euro.
La sfarsitul lunii septembrie, BCR Clasic detinea o cota de piata de 40,1% din totalul activelor administrate de fondurile de instrumente cu venit fix in suma de 64,41 milioane de lei, plasandu-se pe locul intai, in timp ce in luna octombrie avea o cota de piata de 50%. De la inceputul anului, FDI BCR Clasic are un randament de 7,2%. In cadrul fondurilor diversificate, BCR Dinamic are o cota de piata de 30,92%. Fondul BCR Expert detine o cota de 7,19% din totalul activelor administrate de fondurile de actiuni, in valoare de 148,19 milioane de lei, plasandu-se pe locul sase din punct de vedere al cotei de piata. Pe primul loc s-a plasat Intercapital, cu o cota de piata de 20%. Indicele IFM a inregistrat in luna octombrie o apreciere de 6,5%. In anul 2006, IFM a cunoscut o apreciere de 8,89 puncte procentuale. Fata de perioada similara a anului precedent, indicele s-a apreciat cu 10,94 %, iar pe ultimii 3 ani inregistreaza o apreciere de 66,16%. In luna octombrie, din punct de vederea al evolutiei activelor nete cumulate pe total opcvm s-a inregistrat un nivel de peste 558 milioane de lei, ceea ce reprezinta o crestere cu 4,7% fata de luna anterioara si cu peste 64% fata de inceputul anului. Fondurile diversificate isi continua procesul de consolidare a pozitiei de lider de piata, depasind nivelul de 40% din aceasta. Ele sunt urmate de fondurile de actiuni, care spre deosebire de luna trecuta au mai "ciupit" 3% din piata atingand astfel un nivel de 30,4% la finele lunii octombrie, transmite un cominicat al uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv.
"Daca pe ansamblul industriei, media de crestere a activelor a fost in acest an de peste 64%, pe categorii de fonduri, cresterile de activ net au avut dinamici diferite. Mentinandu-se in topul atractivitatii si in aceasta perioada, fondurile diversificate si cele de actiuni, reusesc sa-si dubleze nivelul activelor nete. Tot in acest interval de timp, fondurile de obligatiuni, datorita scaderii de active inregistrata in luna octombrie de FDI Stabilo, nu reusesc decat o crestere cu 7,4% fata de inceputul anului. Mentiunea speciala se cuvine fondurilor monetare, care dupa mai multe luni consecutive de scadere a activelor nete, reusesc in luna octombrie sa depasasca nivelul inregistrat la finele anului 2005 cu 1,5%", transmite comunicatul UNOPC. In luna octombrie, din volumul total de subscrieri inregistrat, adica 44,1 milioane de lei, peste 50% au fost inregistrate in contul fondurilor diversificate si de actiuni. Numai fondurile diversificate si de actiuni la un loc, inregistreaza peste 12 milionane de lei din intrarile nete de capital, spre deosebire de fondurile de obligatiuni care au un flux negativ de minus 10,5 milioane de lei. Fondurile monetare au inregistrat si ele niveluri insemnate de operatiuni de subscriere insa si fluxul de rascumparari a fost semnificativ astfel ca intrarile nete s-au situat doar la valoarea de 1,6 milioane de lei.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.