Ziua a doua a Masters-ului feminin de la Madrid le-a readus pe elvetianca Martina Hingis in topul WTA si pe rusoaica Maria Sarapova in semifinalele turneului.

Fosta lidera mondiala si dubla castigatoare a competitiei, Martina Hingis, a invins-o pe Nadia Petrova cu 6-4, 3-6, 6-3, la capatul unei dispute aprige, in care rusoaica a comis nu mai putin de 41 de greseli nefortate. Elvetianca a intrat hotarata sa transeze rapid disputa cu Nadia Petrova, constienta ca este ultima sansa de a ajunge in semifinale, insa nu a fost tocmai usor. Desi a condus in primul set cu 4-0, rusoaica a revenit spectaculos la 4-5. In al doilea act, Petrova a fost mai atenta pe propriul serviciu, castigand setul. In setul decisiv, Hingis a profitat de numeroasele greseli nefortate ale adversarei si a terminat meciul in forta. In cealalta grupa, Maria Sarapova a zdrobit-o pe Kim Clijsters cu un dublu 6-4, iar Svetlana Kuznetova a trecut de Elena Dementieva cu 7-5, 6-3.

SCHIMBARE. Dupa victoria Martinei Hingis, jucatoarea franceza Amelie Mauresmo va pierde primul loc in clasamentul WTA, unde a stat 34 de saptamani. Cele doua conditii ca Mauresmo sa isi pastreze locul intai nu mai pot fi indeplinite.

MASCULIN