Firma de crestere a puilor Galli Galo (fosta Pati Prod), de pe platforma Codlea, a castigat un prim proces cu Directia Agricola Brasov privind acordarea de despagubiri pentru puii eutanasiati in luna mai din cauza gripei aviare, informeaza Rompres. M
Firma de crestere a puilor Galli Galo (fosta Pati Prod), de pe platforma Codlea, a castigat un prim proces cu Directia Agricola Brasov privind acordarea de despagubiri pentru puii eutanasiati in luna mai din cauza gripei aviare, informeaza Rompres. Managerul firmei Galli Galo, Catalin Munteanu, a declarat ca instanta de contencios administrativ a Tribunalului Brasov a dat, in 30 octombrie, o hotarare definitiva prin care Directia Agricola Brasov este obligata sa acorde suma de 2,8 milioane de lei, drept despagubiri pentru puii eutanasiati in luna mai. Conform aceleiasi hotarari, Directia Agricola Brasov trebuie sa achite 6000 de lei conducerii firmei Galli Galo reprezentand cheltuieli de judecata. Directia Agricola a anuntat ca va face recurs la hotararea data de instanta brasoveana. Potrivit managerului firmei Galli Galo, in data de 14 noiembrie, va avea loc, tot la Tribunalul Brasov, prima infatisare intr-un al dosar prin care firma din Codlea cere despagubiri Directiei Agricole Brasov pentru confiscarea carnii si a furajelor care se gaseau in timpul gripei aviare in abatorul si respectiv depozitul de furaje al fermei, in valoare de 700.000 de lei. De asemenea, conducerea firmei Gali Gallo va inainta in instanta un al treilea dosar, in vederea recuperarii sumei de 700.000 de lei pentru curcanii eutanasiati in aceeasi perioada. In timpul gripei aviare din luna mai 2006, pe platforma Codlea au fost eutanasiate 800.000 de pasari. Pati Prod, alaturi de Drakom Silva si Avi Prod, alte doua societati de crestere a pasarilor, au fost in centrul scandalului privind raspandirea virusului de gripa aviara din primavara acestui an. (L.M.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.