Presedintele Asociatiei 21 decembrie, Doru Maries, a cerut, in urma cu doua zile, instantei care ii judeca pe generalii Mihai Chitac si Victor Stanculescu pentru crimele din timpul Revolutiei de la Timisoara sa accepte ca proba o inregistrare vide
Presedintele Asociatiei 21 decembrie, Doru Maries, a cerut, in urma cu doua zile, instantei care ii judeca pe generalii Mihai Chitac si Victor Stanculescu pentru crimele din timpul Revolutiei de la Timisoara sa accepte ca proba o inregistrare video. Este vorba despre o inregistrare in care activistul Radu Balan, fost prim-secretar de partid la Timis, le spune revolutionarilor ca generalul Stanculescu este cel care a dat ordin sa se traga. Filmarea este datata 22 decembrie 1989 si nu a fost vazuta de anchetatori pana in momentul de fata. Prezentam in continuare stenograma discutiei dintre Radu Balan si revolutionari, publicata de agentia Newsin. (G.T.)
Balan: Eu am tinut piept aici doua zile... nu s-a tras nici un foc...
Anonim: Cine a ordonat sa se traga? Cine a tras?
Balan: Ceausescu...
Anonimi: Bun! Aici cine-a tras?
Balan: Aici, generalul Stanculescu...
Anonim: Unde e?
Balan: La Bucuresti
Anonim: Si care-au tras? Care sunt trupele care au tras
Balan: ...Sunt trupe care au executat ordine...
Anonim: Parerea militarilor corespunde cu cea a d-lui Balan?
Militar din spatele lui Balan: O sa va spun cand o sa ma intrebati
Anonim: Generalul acela este vinovat?
Militarul si Balan pe fundal: A primit ordin de la Ceauseasca, ca Ceausescu era la federatie, sa traga...


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.