Functionarii publici din finante, multi dintre ei aflati ieri, in greva japoneza, vor continua protestele prin incetarea lucrului, chiar daca ceilalti angajati din aceasta categorie vor suspenda actiunile si vor incepe negocierile cu Guvernul, a anun
Functionarii publici din finante, multi dintre ei aflati ieri, in greva japoneza, vor continua protestele prin incetarea lucrului, chiar daca ceilalti angajati din aceasta categorie vor suspenda actiunile si vor incepe negocierile cu Guvernul, a anuntat, ieri, Vasile Marica, presedintele Federatiei Nationale a Sindicatelor din Finante (FNSF). FNSF este afiliata la Alianta Federativa a Sindicatelor Functionarilor Publici "Sed Lex". Functionarii din finante cer aprobarea statutului functionarului public din sistemul institutional al Ministerului Finantelor Publice (MFP) si modificarea structurii de organizare a acestuia, reclamand ca acest model de organizare "a dus la decredibilizarea fiscului din Romania si la o instabilitate institutionala " a functionarilor din acest sistem. In aceste conditii, Biroul Executiv al FNSF a decis ca functionarii publici din sistemul institutionalizat al MFP sa continue actiunile de protest prin incetarea lucrului, chiar daca ceilalti functionari publici vor suspenda actiunile si vor incepe negocierile cu Executivul.
Si functionarii din administratia publica locala afiliati la Cartel Alfa au anuntat ca vor picheta, astazi, sediul Ministerului Administratiei si Internelor, in semn de protest fata de salarizarea necorespunzatoare. Revendicarile Federatiei Nationale a Sindicatelor din Administratia Publica Locala se refera in special la legea salarizarii functionarilor publici si legea salarizarii personalului contractual din administratia publica.
Totodata, functionarii publici din institutiile de control, afliliati la alta structura sindicala, vor recurge si ei la proteste. Membrii Sindicatului National al Functionarilor vor recurge la o greva de avertisment, in 15 noiembrie, si la greva generala pe timp nelimitat incepand cu 24 noiembrie. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.