Circul foamei din Rahova va fi demolat si in locul sau va rasari un modern mall, Liberty Center. Acesta va fi urmat de alte patru mari centre comerciale ce se dezvolta in Capitala. Si in tara, numarul mall-urilor se extinde cu repeziciune. Miva

Circul foamei din Rahova
va fi demolat si in locul sau va rasari un modern mall, Liberty Center. Acesta va fi urmat de alte patru mari centre comerciale ce se dezvolta in Capitala. Si in tara, numarul mall-urilor se extinde cu repeziciune.

Mivan a anuntat ca va construi un shopping center care va fi amplasat la intersectia Strazilor Calea Rahova si Progresului. ""Proiectul, denumit Liberty Center, va avea o suprafata destinata inchirierii de 25.000 de metri patrati, dispusi pe trei niveluri. Centrul va avea peste 100 de magazine si 700 de locuri de parcare. Valoarea proiectului este de 70 de milioane de euro"", a declarat John Houghton, senior property executive al companiei nord-irlandeze Mivan, dezvoltatorul proiectului. El a precizat ca vechiul circ al foamei va fi demolat, iar finalizarea dezvoltarii se va realiza pana in luna octombrie a anului 2008.

ZECE MALL-URI. Liberty Center este cel de-al cincilea mall construit in Bucuresti, dupa Bucuresti Mall, City Mall, Unirea Shopping Center si Plaza Mall. ""Mai este loc de inca cinci shopping center in Capitala"", considera Serban Georgescu, director general Collierd Romania. Deja sunt in constructie sau anuntate si alte centre, cum ar fi Baneasa Shopping City, cel mai mare mall din Romania, ce va fi deschis anul viitor in cadrul platformei comerciale Baneasa sau Sema Park, ce va aparea in cadrul unui mare proiect imobiliar ce va fi dezvoltat pe locul fostei intreprinderi Semanatoarea. In total, la finele anului 2008, Capitala va avea zece mall-uri si un spatiu de cumparaturi si distractie de 400.000 de metri patrati.

IN TARA. Orasele mici, care au minimum 70.000 de locuitori, au intrat in vizorul dezvoltatorilor de mall-uri, se arata intr-un studiu al companiei imobiliare Colliers. ""Pana la sfarsitul acestui an urmeaza sa fie livrate pe piata noua centre comerciale de tip mall in sapte orase. Tendinta se va mentine si se va ajunge astfel la cel putin doua proiecte in fiecare oras cu o populatie mai mare de 100.000 locuitori"", se precizeaza in analiza. Mai mult, in urmatorii doi ani urmeaza sa fie livrati pe piata, in provincie, 250.000 de metri patrati de spatii comerciale, un nivel similar fiind previzionat si pentru Capitala, unde vor fi finalizate cinci proiecte.


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.