Recuperatorul lui Stolojan 37 de liberali, in frunte cu ministrul Gheorghe Flutur, au cerut oficial revenirea lui Stolojan in partid. Surse apropiate lui Tariceanu spun ca Stolojan poate fi reprimit in trei zile. Valeriu Stoica ii cere insa

Recuperatorul lui Stolojan

37 de liberali, in frunte cu ministrul Gheorghe Flutur, au cerut oficial revenirea lui Stolojan in partid. Surse apropiate lui Tariceanu spun ca Stolojan poate fi reprimit in trei zile. Valeriu Stoica ii cere insa lui Tariceanu sa renunte la sefia PNL si a Guvernului.

Dupa ce ministrul Gheorghe Flutur a deschis subiectul revenirii lui Theodor Stolojan in partid, 35 de liberali, in frunte cu ministrul Agriculturii, au semnat un apel prin care cer oficial acest lucru. Flutur si-a luat in serios rolul de negociator si a purtat ieri o discutie particulara cu premierul Tariceanu. Intre cei 37 de semnatari se afla zece senatori, douazeci de deputati, cinci presedinti de filiala si doi primari. Documentul, intitulat ""Apel la unitatea PNL"", se incheie cu trei cereri: ""refacerea echipei liberale puternice, prin reintegrarea in structurile PNL a lui Theodor Stolojan"", ""stoparea excluderilor din partid pe considerente ce tin de libertatea de expresie si reintegrarea celor care au fost exclusi"" si ""reorganizarea partidului in structuri mai eficiente care sa asigure atat o guvernare mai performanta, cat si o mai buna gestionare interna a partidului"".

Inceputa ca o actiune radicala de indepartare a lui Tariceanu de la conducerea partidului, actiunea de ieri s-a finalizat printr-un compromis. In principiu, semnatarii vor reintoarcerea lui Stolojan in echipa de conducere a partidului, fara sa ceara in mod expres si un congres extraordinar pentru asta. Cel care i-a alergat pe sustinatorii apelului pentru a le obtine semnatura pe document si a si negociat textul, deputatul Gabriel Sandu, spune ca structura de conducere a partidului se poate schimba si fara un congres, pentru ca oricum componenta Biroului Central s-a modificat pana acum. Cei care deja au aderat la platforma lui Stolojan spera insa in retragerea lui Tariceanu si convocarea unui congres in sase luni.

CEDARE. Cel care a preluat rolul de negociator intre conducerea PNL si grupul disidentilor, ministrul Gheorghe Flutur, a si avut ieri o intrevedere de cateva ore cu liderul PNL, Calin Popescu Tariceanu. Cei doi au aparut impreuna la targul Indagra, dar, la cateva minute dupa lansarea apelului celor 37, au parasit precipitat actiunea. Surse liberale spun ca Tariceanu si Stolojan s-ar putea intalni pentru o discutie in urma apelului celor 37 de liberali. Solutia de compromis, reprimirea lui Stolojan si a grupului sau in partid, s-ar putea pune la punct foarte repede. Desi statutul prevede ca un membru PNL exclus din partid nu poate fi reprimit decat dupa un an, disidentii ar putea face o contestatie la Curtea de Onoare si Arbitraj a partidului, care ar putea anula in trei zile deciziile de excludere. Oficial gruparea Tariceanu spune ca accepta revenurea lui Stolojan, insa fara conditii impuse de el, pe o functie aleasa in congres si doar cu o declaratie de sustinere a guvernului si a primului ministru.

DISIDENTII PLUSEAZA. Disidentii, in schimb, par sa profite cat mai mult de situatie. Theodor Stolojan a declarat ca ar putea discuta cu Tariceanu daca acesta adera la platforma liberala. ""Daca Tariceanu, Olteanu, Patriciu si ceilalti care paraziteaza PNL nu vor sa adere la ideile platformei, nu avem ce discuta"", ne-a declarat Stolojan. Valeriu Stoica, initiatorul platformei, pluseaza si el. ""Pentru recuperarea PNL in sfera valorilor si a principiilor liberale este nevoie de retragerea lui Tariceanu de la conducerea partidului si din fruntea Guvernului"", ne-a declarat si Stoica.

SENATORII, PUSI SA ALEAGA


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.