Modernizarea cartierului Rahova si constructia "Esplanadei" sunt cele doua proiecte de regenerare urbana prezentate, marti seara, in a doua parte a dezbaterilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". Arhitectul Mario Kuibus este
Modernizarea cartierului Rahova si constructia "Esplanadei" sunt cele doua proiecte de regenerare urbana prezentate, marti seara, in a doua parte a dezbaterilor de la Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu". Arhitectul Mario Kuibus este autorul proiectului "Va urma" prin care urmareste, in parteneriat cu British Council, sa transforme cartierul Rahova intr-un viitor centru al Capitalei. Pe langa ridicarea cladirii ARK, destinata sediilor pentru birouri si organizarii diverselor activitati culturale, se intentioneaza construirea unui bulevard care va separa cladirea vamii de palatul Bragadiru. Mario Kuibus a spus ca asteapta un expert de la Londra pentru a evalua zona. Arhitectul Gheorghe Patrascu a prezentat cel de-al doilea proiect, Esplanada, care se vrea "un nou pol de atractie al Bucurestiului, situat in zona sudica a Centrului Istoric". Proiectul prevede realizarea si amenajarea unei zone pietonale si a unor spatii comerciale pe o suprafata de circa 10 hectare, investitia estimata fiind de aproximativ un miliard de euro. Proiectul a fost lansat in 2003, preconizat ca parteneriat intre societatea canadiana TriGranit, investitor privat, si Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului. Dezbaterea a fost organizata de Fundatia Arhitext Design, in colaborare cu Universitatea de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si cu Asociatia Profesionala a Urbanistilor din Bucuresti. (M.S.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.