Piata farmaceutica romaneasca va creste in acest an cu 19% fata de valoarea de 1,2 miliarde de euro inregistrata in 2005, iar pentru urmatorii 3-5 ani este estimata o dinamica de pana la 15%, potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania. "Pentru urma
Piata farmaceutica romaneasca va creste in acest an cu 19% fata de valoarea de 1,2 miliarde de euro inregistrata in 2005, iar pentru urmatorii 3-5 ani este estimata o dinamica de pana la 15%, potrivit firmei de cercetare Cegedim Romania. "Pentru urmatorii 3-5 ani, 10-15% este un ritm sigur de crestere", a declarat, ieri, potrivit Mediafax, directorul general al Cegedim Romania, Petru Craciun. Estimarile se bazeaza pe nevoile pietei, potentialul mare de crestere, dezvoltarea marketingului si a vanzarilor, precum si pe gradul de sustinere publica, inca redus comparativ cu alte state. La nivel regional, Romania se afla pe locul patru din punctul de vedere al interesului investitorilor, fiind devansata de Rusia, Estonia si Letonia. Cresterea din acest an este dictata de evolutia pietei de retail. "In piata de retail, avem segmentul de prescriptie, care evolueaza in ritmul pietei totale, iar OTC-urile (medicamente fara prescriptie) inregistreaza o crestere de peste 20%", a mai spus Craciun. In acelasi timp, piata de spital va cunoaste o usoara revenire dupa scaderea inregistrata anul trecut. Referitor la evolutia pe tipuri de medicamente, produsele inovatoare au cunoscut un usor trend ascendent in acest an comparativ cu scaderea abrupta din 2005. Medicamentele generice (copiile produselor inovatoare) au inregistrat aceeasi evolutie dinamica. "Companiile prezente pe piata comercializeaza 350 de medicamente care genereaza vanzari de peste un milion de euro fiecare", a spus Petru Craciun. (C.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.