Aderarea europeana va transforma ministerul condus acum de Anca Boagiu (PD) intr-o institutie care va veghea ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana sa fie facuta ca la carte. Nu este clar cum va arata viitoarea stuctura, dar un lucru este sigur:
Aderarea europeana va transforma ministerul condus acum de Anca Boagiu (PD) intr-o institutie care va veghea ca integrarea Romaniei in Uniunea Europeana sa fie facuta ca la carte. Nu este clar cum va arata viitoarea stuctura, dar un lucru este sigur: ea va trebui sa faca strategii si politici de punere in practica a fondurilor europene, iar actiunile sale isi vor pune amprenta asupra dezvoltarii Romaniei. In ecuatie intra, insa, si "caciula de bani" promisa de UE si de aici deriva disputele politice asupra gestionarii acestor sume. PD sustine ca are toate motivele din lume sa pastreze sefia acestui minister. La randul lor, liberalii au suficiente motive pentru a pretinde preluarea noii institutii, mai ales in conditiile in care democratii controleaza, in acest moment, mai mult de jumatate din ministere. La ultima negociere, PNL a ramas fara Aparare, sub pretextul ca partidul lui Tariceanu a nominalizat comisarul european. Aceste argumente vor atarna greu in favoarea liberalilor in discutiile cu democratii, reprezentantii PNL avand si avantajul elaborarii unei strategii post-aderare. (D.I.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.