Dupa o absenta de zece ani, Romania a fost prezenta la Europenele de gimnastica ritmica - junioare, competitie derulata in aceasta toamna la Moscova, cu trei sportive, Irina Lalciu (cerc, panglica), Cristina Lautaru (coarda) si Andrada Anton (maciuci
Dupa o absenta de zece ani, Romania a fost prezenta la Europenele de gimnastica ritmica - junioare, competitie derulata in aceasta toamna la Moscova, cu trei sportive, Irina Lalciu (cerc, panglica), Cristina Lautaru (coarda) si Andrada Anton (maciuci), aflate sub bagheta antrenoarei emerite Maria Garba. Cu toate ca obiectivul FRGR a fost obtinerea calificarii intr-o finala, fetele noastre au reusit sa se claseze de trei ori pe locul patru, prin Lalciu, de doua ori, respectiv, Lautaru o data. Astfel, delegatia "tricolora", condusa de presedintele Irina Deleanu, a izbutit sa ocupe pozitia a cincea in ierarhia continentala, din 31 de natiuni, tara noastra reintrand in elita internationala a gimnasticii ritmice. Recent, aceleasi sportive au concurat la "Eury Gym Cup Belgia", intrecere desfasurata la Verviers, aflata la cea de-a 20-a editie, intr-o companie selecta Romania punctand cu doua medalii de aur, trei de argint si un bronz. La implinirea a patru ani de activitate a Federatiei Romane de Gimnastica Ritmica ca structura independenta, cu Irina Deleanu, maestru emerit al sportului, in fotoliu de presedinte, se poate spune ca traditia neaosa, intrerupta de ceva vreme, a fost reinnodata. Un aport decisiv la augmentarea prestigiului tricolor in aceasta disciplina olimpica l-a avut organizarea turneului international "Irina Deleanu Cup", concurs care in acest an, la a sasea editie, a devenit prima competitie de gimnastica ritmica din Romania inscrisa in calendarul oficial al Federatiei Internationale de Gimnastica. Cu certitudine se poate afirma ca, in perspectiva Jocurilor Olimpice din 2012, se poate conta pe o noua generatie, avand-o ca lider pe Irina Lalciu, care la 13 ani a devenit un nume deja consacrat pe plan international. De apreciat in acest sens contributia decisiva a antrenoarei Maria Garba, tehnician care a reusit din nou sa "scoata pe piata" gimnaste de temut in conjuctura mondiala. (RZS)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.