Care vor fi atributiile noului minister al Dezvoltarii, care se va infiinta dupa 1 ianuarie?
Ministerul Dezvoltarii Regionale este un minister care trebuie sa apara din Ministerul Integrarii. Acesta se va bifurca intr-o parte care cuprinde afac
Care vor fi atributiile noului minister al Dezvoltarii, care se va infiinta dupa 1 ianuarie?
Ministerul Dezvoltarii Regionale este un minister care trebuie sa apara din Ministerul Integrarii. Acesta se va bifurca intr-o parte care cuprinde afacerile europene si care vor trece la Ministerul Afacerilor Externe si o parte care nu se va transforma si va ramane Ministerul Dezvoltarii Regionale. Si se va ocupa exact cu ce se ocupa si acum: cu regiunile de dezvoltare, cu fondurile structurale, cu ceea ce inseamna atragerea si implementarea programelor europene, deci ceea ce face si acum pe segmentul acesta. Ministerul Integrarii europene are, la acest moment, aceste doua componente: afacerile europene si dezvoltarea regionala. De la 1 ianuarie, partea cu afacerile europene va trece la MAE, iar Ministerul Dezvoltarii Regionale va fi Ministerul Integrarii si atat.
Al carui partid din Alianta va fi acest portofoliu? Emil Boc spunea ca ministerul va reveni cu siguranta PD, dar acest lucru se intampla inainte ca partidul dvs. sa preia Apararea...
Va fi Anca Boagiu, fiindca Anca Boagiu ramane ministru. Al Integrarii. Este ministerul nostru. Nu este sa zici ca apare alt minister in plus fata de ce este acum.
Da, insa vor aparea cu siguranta discutii in Alianta cu privire la pastrarea echilibrului de forte.
Inca o data. Vorbim de un minister care acum se numeste Ministerul Integrarii Europene, iar de la 1 ianuarie, in strategia pe care am gandit-o si pe realitatile europene, el se va numi Ministerul Dezvoltarii Regionale. Este vorba despre acelasi minister. Daca denumirea Ministerului de Finante se schimba si i se spune Ministerul de Finante Roman, asta nu inseamna ca se schimba ministrul.
Deci nici nu se pune problema sa negociati ministerul cu liberalii, din moment ce sustineti ca este al dumneavoastra?
Dar nu exista si acum?! Nu este Anca Boagiu ministrul Integrarii Europene? Deci nu vor fi doua ministere: unul al Integrarii si altul al Dezvoltarii, ci doar unul caruia i se schimba denumirea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.