Alegerile legislative partiale desfasurate, marti, in Statele Unite: o infrangere dura pentru republicanii presedintelui George W. Bush. Tabara democrata a preluat controlul asupra Camerei Reprezentantilor, dupa 14 ani de dominatie republicana. Asear
Alegerile legislative partiale desfasurate, marti, in Statele Unite: o infrangere dura pentru republicanii presedintelui George W. Bush. Tabara democrata a preluat controlul asupra Camerei Reprezentantilor, dupa 14 ani de dominatie republicana. Aseara (ora Romaniei), cursa pentru Senat continua, cele doua tabere alergand umar la umar. Casa Alba a recunoscut victoria democratilor in Camera inferioara si a sustinut ca va colabora cu noua majoritate pe teme cum ar fi Irakul, razboiul impotriva terorismului si economia. Chiar daca democratii nu preiau si conducerea Senatului, ultimii doi ani ai mandatului presedintelui Bush se anunta foarte dificili, avand in vedere ca, din Camera inferioara, ii vor dicta republicanii.
Sondajele realizate la iesirea de la urne mentionau coruptia si unele probleme de interes national drept principala miza a scrutinului de marti. Pe de alta parte, democratii sunt acuzati ca adopta o politica economica si de securitate nationala prea relaxata. Preocupat sa scoata in evidenta deschiderea sa fata de "coabitare" dupa seriosul recul suferit de republicani in legislative, Bush i-a sunat, ieri, pe principalii lideri democrati din Congres pentru a-i felicita si a-i invita la masa. (I.C.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.