Rinat Ahmetov (foto, stanga), patronul lui Sahtar Donetk, a sarit in apararea lui Mircea Lucescu dupa zvonurile potrivit carora acesta va fi inlocuit cu germanul Cristoph Daum. Invins in derby-ul de luni de catre Dinamo Kiev, tehnicianul roman a crit
Rinat Ahmetov (foto, stanga), patronul lui Sahtar Donetk, a sarit in apararea lui Mircea Lucescu dupa zvonurile potrivit carora acesta va fi inlocuit cu germanul Cristoph Daum. Invins in derby-ul de luni de catre Dinamo Kiev, tehnicianul roman a criticat vehement arbitrajul si federatia ucraineana, primind imediat sprijinul sefului sau. "Cred ca cei de la Dinamo viseaza sa il demit pe Lucescu. Tin sa-i dezamagesc, Lucescu va ramane la Donetk pana la finalul contractului, adica inca trei ani. Sunt ridicole zvonurile cu Daum. Nici vorba sa fie negocieri cu el. Am incredere deplina in Lucescu. Specialistul roman a obtinut performante in Turcia, iar aici a castigat de doua ori titlul", a comentat magnatul care patroneaza pe Sahtar. Ahmetov s-a raliat pozitiei critice la adresa arbitrajului de la derby. "Din pacate, arbitrul a devenit actorul principal, nu a fost la inaltime. Este o problema de sistem in fotbalul ucrainean, unde presedintele unui club puternic si presedintele federatiei sunt una si aceeasi persoana. Este un conflict de interese. Il respect pe Igor Surkis, presedintele lui Dinamo Kiev. Il respect pe Grigori Surkis, presedintele federatiei, dar nu voi agrea niciodata aceasta situatie, care trebuie schimbata", a spus Ahmetov. In replica, Igor Surkis l-a criticat pe Lucescu pentru felul in care reactioneaza la infrangeri. "Daca nu ar fi arbitrii, atunci Lucescu ar gasi alti vinovati, e vechiul cantec, Mircea intotdeauna vorbeste de unul si acelasi lucru: arbitrajul. Brigada a judecat asa cum a vazut", a comentat Surkis. Acesta a negat ca i-a propus lui Sven Goran Eriksson sa preia pe Dinamo din iarna. "Nu ma gandesc sa schimb antrenorul, Demianenko va continua sa munceasca aici", a adaugat Surkis, patronul echipei cu care Steaua va da piept peste doua saptamani in Liga Campionilor. (B.G.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.