Fostul presedinte al Autoritatii pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS), Razvan Orasanu, s-a prezentat ieri la Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 in legatura cu ancheta privind documentele scoase din cladirea institutiei.
Luni, potrivit Mediafax, in acest caz au fost audiati doi dintre angajatii AVAS care au dat detalii in legatura cu fotocopierea unor documente. Parchetul Judecatoriei Sectorului 1 s-a autosesizat in urma unor articole aparute in presa referitoare la o eventuala sustragere de documente de la AVAS. Fostul sef al AVAS a scos din sediul institutiei mai multe documente. "Sunt tipul de documente pe care orice om le poate cere de la AVAS. Circa 98% sunt documente fotocopiate, care se refera exclusiv la actele semnate de mine in mandatul meu", a declarat Orasanu.
Jandarmii care pazeau sediul AVAS au raportat ca fostul presedinte a fost ajutat de alte doua persoane sa care documentele. La iesirea din sediul institutiei, jandarmilor li s-a explicat ca sunt documente personale. Orasanu a ocupat functia de presedinte al AVAS din ianuarie 2006 pana la sfarsitul lunii octombrie, cand a fost inlocuit cu fostul ministru al Apararii, Teodor Atanasiu. (B.C.G.)