Hilton Art Club gazduieste luna aceasta expozitia de Metal Art a artistei Diana Hellene Neagu, absolventa, in anul 1999, a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti. A avut expozitii personale si de grup, atat in tara, cat si in afara, la Roma, V
Hilton Art Club gazduieste luna aceasta expozitia de Metal Art a artistei Diana Hellene Neagu, absolventa, in anul 1999, a Universitatii Nationale de Arta din Bucuresti. A avut expozitii personale si de grup, atat in tara, cat si in afara, la Roma, Venetia sau Atena si a creat de asemenea scenografia multor spectacole de teatru, ceea ce si-a pus amprenta si asupra lucrarilor expuse acum la Hilton. Lucrand cu trei materiale, alama, cupru si lemn, artista reconstruieste o lume din care respira medievalitatea. "Incerc sa readuc ceea ce s-a pierdut, tot ceea ce are continut si forta.", declara Diana Neagu. Armuri grele, carapace de animale uriase, lucrate migalos in cupru sau alama, unele montate in lemn, toate capata, dincolo de materialul rece si rigid, o caldura aparte. Lucrarile artistei trimit catre o lume fabuloasa in care traieste povestea. Metalul se supune unei transformari stranii si capata moliciunea textilelor. "Metalul e un material care primeste si respinge in acelasi timp, este batut, este legat... Ceea ce vreau eu este sa improspatez totul la nivel vizual." In forma de steag, lucrarile Dianei Neagu sunt ferestre catre timpuri si spatii ireale, micro-cortine somptuoase, dar in acelasi timp minimaliste, in care se regasesc deopotriva simboluri crestine si precrestine. (M. ANDRONESCU)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.