Valoarea obligatiilor bugetare restante ale marilor contribuabili a scazut, in trimestrul al treilea, cu 4,5 miliarde lei, pan la 5,3 miliarde lei, in timp ce intarzierile la plata consemnate de firmele mici si mijlocii insumau 10,9 miliarde lei. Sit
Valoarea obligatiilor bugetare restante ale marilor contribuabili a scazut, in trimestrul al treilea, cu 4,5 miliarde lei, pan la 5,3 miliarde lei, in timp ce intarzierile la plata consemnate de firmele mici si mijlocii insumau 10,9 miliarde lei. Situatia se explica si prin faptul ca o parte din contribuabilii mari nu mai indeplinesc criteriile pentru aceasta categorie si au fost inclusi in listele contribuabililor mici si mijlocii cu obligatii restante la bugetul general consolidat de 2,3 miliarde lei, se arata intr-un comunicat al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala (ANAF). Cea mai mare parte a datoriilor marilor contribuabili este catre bugetul asigurarilor sociale de stat, cu un total 2,7 miliarde lei, in timp ce firmele mici si mijlocii au, in principal, obligatii restante la bugetul de stat, respectiv 6 miliarde de lei. Totalul obligatiilor bugetare restante la sfarsitul lunii septembrie se ridica la 16,3 miliarde lei, cu doua miliarde sub nivelul de la mijlocul anului. (G.R.P.)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.