Carmen Amariei-Lungu a declarat ieri ca nu este normal ca nationala Romaniei, vicecampioana mondiala in 2005, sa rateze dupa doar sase luni calificarea la turneul final al Campionatului European, contraperformanta care i se datoreaza, in opinia ei, a
Carmen Amariei-Lungu a declarat ieri ca nu este normal ca nationala Romaniei, vicecampioana mondiala in 2005, sa rateze dupa doar sase luni calificarea la turneul final al Campionatului European, contraperformanta care i se datoreaza, in opinia ei, antrenorului Gheorghe Tadici. "Vreau sa lamuresc odata pentru totdeauna doua lucruri: nu am fost data afara de la echipa nationala, ci mi-am anuntat retragerea anul trecut, printr-un memoriu la EHF, dar si faptul ca, in opinia mea, dupa ce antrenorul nationalei, Gheorghe Tadici, a spus de numeroase ori ca n-am nici un merit in obtinerea medaliilor de argint la Mondialele din 2005, necalificarea reprezentativei la turneul final al Campionatului European i se <<datoreaza>> aceluiasi antrenor. Nu e posibil ca dupa sase luni de la jucarea finalei mondiale sa ratam Campionatul European", a declarat Amariei-Lungu. Aceasta a mentionat ca regreta ca nu mai face parte din echipa nationala, dar a subliniat ca nu va reveni asupra deciziei de a se retrage din reprezentativa Romaniei pana cand Tadici nu-i va prezenta scuze pentru declaratiile facute la adresa sa. "Regret ca nu mai vin la echipa nationala. Sa cante imnul e o mandrie pentru orice roman. Imi mentin decizia de a renunta la nationala, iar o revenire a mea s-ar putea produce doar daca Tadici si-ar cere scuze pentru toate declaratiile facute la adresa mea", a spus Amariei-Lungu.
Probleme cu Slagelse
Aflata la Cluj, handbalista de 28 de ani asteapta rezolvarea situatiei sale contractuale pentru actualul sezon, in disputa dintre "U" Jolidon Cluj si formatia daneza Slagelse. Amariei-Lungu a semnat in vara un contract valabil pana in 2009 cu echipa clujeana, bazandu-se pe acordul scris al lui Slagelse, in care se preciza doar ca gruparea daneza va cere o suma pentru acest transfer. Operata la ligamentele incrucisate ale genunchiului drept si aflata la finalul perioadei de recuperare, Amariei-Lungu inca mai spera ca danezii o vor lasa la Cluj. "Am fost in Danemarca si mi-au spus ca vor cere o suma foarte mare pentru transfer, fapt care arata ca nu vor sa renunte la mine. Eu mai sper sa se rezolve totul cu bine si sa raman la Cluj, dar cei de la Slagelse inca nu au comunicat oficial nimic despre acest lucru", a explicat Amariei-Lungu. Daca "U" si Slagelse nu vor ajunge la o intelegere in privinta sumei de transfer, avand in vedere ca Amariei-Lungu mai avea contract cu danezii pana la 30 iunie 2007, handbalista va fi nevoita sa se intoarca la formatia daneza. In caz contrar, ea este pasibila de suspendare, pentru ca, aflata sub contract cu Slagelse, a semnat cu o alta echipa. (MIG)


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.