Presedintele FRB, Rudel Obreja, este incantat de faptul ca pakistanezul Anwar Chowdry a pierdut sefia AIBA, dupa 20 de ani de domnie neincetata, si propune mai multe masuri pentru reabilitarea boxului amator. Abia ales ca membru al Federatiei In

Presedintele FRB, Rudel Obreja, este incantat de faptul ca pakistanezul Anwar Chowdry a pierdut sefia AIBA, dupa 20 de ani de domnie neincetata, si propune mai multe masuri pentru reabilitarea boxului amator.

Abia ales ca membru al Federatiei Internationale de Box Amator (AIBA), Rudel Obreja considera ca are un merit important in debarcarea, prin vot, a presedintelui Chowdry, care s-a produs duminica, cu ocazia congresului de la Santo Domingo, in Republica Dominicana. ""A fost un tavalug pe care pot sa spun ca eu l-am provocat, a fost o nebunie, toata lumea a apreciat ca a fost un act de un curaj nebunesc. Bucuria nebunului este schimbarea sefului"", a spus presedintele FRB.

PLANURI. O data cu inlocuirea lui Chowdry cu taiwanezul Ching-Kuo Wu, Obreja sustine ca a devenit un pion foarte important in boxul amator mondial: ""Politica o facem acum noul presedinte si cu mine. Ching-Kuo Wu este membru CIO si prieten cu Jacques Rogge. In detronarea lui Chowdry, care a fost de fapt o lupta a CIO, Romania a avut o contributie foarte mare"". Obreja are planuri mari. ""De-acum inainte trebuie sa facem ce mi-am si ne-am propus, eliminarea masinii de punctaj, eliminarea castii de protectie, revenirea la trei, patru sau chiar cinci reprize a cate trei minute. Cu alte cuvinte, se incearca apropierea de boxul profesionist"", a dezvaluit presedintele FRB o parte din obiectivele sale.
In acest sens, Obreja intentioneaza organizarea in Romania a unui turneu-pilot, care sa se desfasoare dupa noile reguli.

PREVIZIUNI


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.